AcasăVIITORUL NOSTRU ÎNCEPE AZI!
Array

VIITORUL NOSTRU ÎNCEPE AZI!

 27.09.2019

Asociația Educație și Cultură pentru Viitor, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Petre S. Aurelian, a câștigat finanțarea nerambursabilă din partea D.J.S.T. Olt pentru proiectul de tineret VIITORUL NOSTRU ÎNCEPE AZI!  în cadrul căruia 20 de elevi de liceu și școală profesională vor beneficia de informare, consiliere și orientare profesională, dezvoltare personală, leadership și educație antreprenorială.

Proiectul va aduce valoare adăugată în dezvoltarea unui sistem educațional în care resursele umane dispun de competențe transversale necesare creșterii șanselor absolvenților de liceu și școală profesională de a găsi un loc de muncă corespunzător aspirațiilor și pregătirii profesionale, precum și a cerințelor pieței muncii. Echipa de proiect este formată din următorii profesori voluntari: Dumitra Mirela- Manager proiect, Petru Daniela- Asistent manager și Expert consiliere și orientare, Neacșu Mariana și Vasiloaica Eugenia- Expert consiliere și orientare, Tăbîrcă Geanina- Expert educație antreprenorială și Expert contabil, Diță Dorina- Expert promovare și diseminare proiect.

liceul tehnologic petre s aurelian slatinaAstfel, proiectul VIITORUL NOSTRU ÎNCEPE AZI!” va contribui la realizarea următoarelor obiective:

1. Creșterea gradului de informare și conștientizare a elevilor de liceu și școală profesională privind beneficiile pe care le pot aduce activitățile de dezvoltare personală, de consiliere și orientare profesională în vederea integrării lor pe piața muncii;

2. Creșterea nivelului de dezvoltare a competențelor transversale (sociale, personale, interpersonale, de antreprenoriat) cerute de angajatori pentru 20 de elevi de liceu și școală profesională prin participarea la activități specifice, aplicative, sub forma unor ateliere de lucru derulate pe parcursul a 3 zile;

3. Îmbunătățirea serviciilor de consiliere și orientare în carieră pe tot parcursul proiectului prin oferirea de materiale suport elevilor din grupul țintă, din învățământul liceal, profesional sau postliceal care să conducă la o decizie informată și corectă a acestora în ceea ce privește alegerea carierei în concordanță cu aptitudinile și interesele vocaționale.

În acest sens vor fi prevăzute activități non-formale ce vor viza:

  • autocunoașterea, dezvoltarea vocațională, cunoașterea și planificarea carierei;
  • formarea capacității de analiză a competențelor dobândite prin învățare în vederea orientării spre o anumită carieră; formarea abilităților de luare a deciziei privind alegerea profesiei și asumarea responsabilității față de integrarea profesională și socială în condițiile oferite de piața muncii.
  • activități de dezvoltare personală (dezvoltarea abilităților de comunicare, lucru în echipă, rezolvare de probleme, leadership etc.) prin metode și instrumente de educație non-formală, simularea unor interviuri pentru angajarea pe un post vizat;
  • idei de afaceri/elaborare și prezentare plan de afaceri;
  • realizarea unui manual/ ghid de bune practici privind trecerea de la școală la viața activă, urmărindu-se promovarea bunelor practici și oferirea de modele pentru dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale absolvenților în situația de tranziție de la școală la viața activă și pentru îmbunătățirea inserției acestora pe piața muncii.

Proiectul se derulează în perioada 9 septembrie – 13 octombrie 2019 și este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt prin Programul de susținere a acțiunilor de tineret- P2/ Tema: Stimularea implicării tinerilor în viața societății/ Prioritatea: Informarea și consilierea profesională a tinerilor, precum și dezvoltarea de activități vocaționale în vederea ocupării. 

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments