AcasăOpiniiVIN ALEGERILE!

VIN ALEGERILE!

U.E. ca expresie istorică a tendințelor germano-franceze de a domina întreg spațiul european, se află în pragul desfășurării alegerilor europarlamentare. Ca țară membră, din 2007, România este și ea în situația de a desemna prin vot (spre deosebire de celelalte state membre, unde populația a fost consultată prin referendum, în țara noastră aderarea s-a făcut prin procedură parlamentară!) pe reprezentanții celor 32 de mandate de europarlamentar. Ziua alegerilor, la care au dreptul să voteze 18.300.000 de cetățeni, va fi duminică – 25 mai (între orele 7-21). Confruntarea dintre participanți, pentru obținerea unui mandat de 5 ani, este cu atât mai relevantă cu cât sunt în joc sume de bani fabuloase pentru omul de rând! Astfel, salariile europarlamentarilor sunt plătite din banii noștri, deoarece o parte din cei 1,4 miliarde € (cu cât contribuie România la bugetul UE) au ca beneficiar Parlamentul European. Aceasta înseamnă că, pentru a acoperi cheltuielile lunare ale tuturor celor 32 de europarlamentari – un europarlamentar ne costă 43.185,82 €/lunar, iar un profesor debutant primește de la stat 250 €/luna – ar fi nevoie de impozitele plătite de 34.548 de profesori debutanți sau de toți atâția medici și rezidenți. Cu alte cuvinte, peste 1000 de profesori muncesc pentru a întreține un europarlamentar!

costel neacsu 587
Costel Neacșu

Cu precizarea că de atâta diversitate nu se mai vede normalitatea, după cum o dovedește și modificarea Constituției în 2003, prin care suveranitatea poporului român (Art.2, alin.1) a fost transferată statului supranațional numit U.E. (Art.148, alin.1), subliniez faptul că în campania europarlamentară sunt înscriși reprezentanți din 15 partide și alianțe.

Ordinea competitorilor electorali, pe buletinul de vot, este următoarea: P.D.L, P.M.P., U.D.M.R, Alianța PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Dreptății Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forța Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNȚ –C.D, P.P.-D.D și independenții (Corina Georgiana Ungureanu, Constantin Filip Titian, Dănuț Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu și Vălentin Dăeanu).

Unii competitori preconizează, mai ales că se constată și o scădere a entuziasmului față de consecințele integrării în UE, o participare la vot redusă. Dezamăgirea electoratului constă în deficiențele din sistemul de gestionare a fondurilor europene (România trebuie să plătească în acest sens peste 1 miliard €), transformarea României într-o țară de consumatori, impunerea pragului de 50% +1 prezență la vot în Referendumul de demitere a președintelui Băsescu și desele atentate la valorile noastre economice, culturale și religioase.

COSTEL NEACȘU 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments