Așa cum a promis, antreprenorul Viorel Nădescu dezvoltă proiecte economice private, pentru a crea noi locuri de muncă. Recent, Viorel Nădescu a pus bazele unei croitorii în sistem LOHN, care absoarbe, în primă fază, 70 de locuri de muncă, confecționeri cu experiență.
Cea de-a doua investiție, mult mai complexă, atât ca organizare, cât și ca investiție financiară, este o fabrică de furnir, singura cu acționariat românesc din țară. Fabrica se afla în funcțiune, la Făgăraș, fiind mutată, bucată cu bucată la Drăgănești-Olt. Aici se vor produce furnir și semifabricate din lemn, de cea mai înaltă calitate, iar – pentru început – va fi nevoie de 120-130 de angajați pe schimbul 1.
Iată ce a declarat Viorel Nădescu, care știe că progresul unei comunități vine de la ceea ce se întreprinde pe plan economic:
„La momentul actual, angajăm 70 de confecționeri cu experiență, iar pentru luna viitoare, februarie, avem în vedere angajarea a 120-130 de persoane, la fabrica de furnir. Investiția la fabrica de furnir este una consistentă.
Croitoria pe care am înființat-o este o croitorie în sistem LOHN, pentru care am cumpărat toate utilajele noi. Avem parteneri din Uniunea Europeană (Italia, Franța, Germania etc.) și Anglia…
Pentru produsele fabricii de furnir, avem solicitări din toată lumea, inclusiv China, fiind deja prezenți pe tabloul mondial al producătorilor de semifabricate din lemn. Fabrica se afla în Făgăraș, complet funcțională, dar am mutat-o aici, la Drăgănești-Olt, piesă cu piesă, fiind operațională din luna februarie a acestui an.
Ambele investiții se află în incinta fostei Filaturi de Bumbac a orașului Drăgănești-Olt, pe care am cumpărat-o și de care sunt foarte mândru că Drăgăneștiul a recuperat obiectivul care, odinioară, avea peste 3000 de angajați.
Am făcut efortul de a muta această fabrică acasă, la Drăgănești, bucată cu bucată, considerând că este o datorie morală față de orașul meu natal.
La Fabrica de Furnir vom începe cu schimb 1, de 120-130 de persoane iar, în decursul unui an de zile, intenționăm să ajungem să avem flux continuu, pe trei schimburi. Începem cu un schimb, iar în acest timp trebuie să formăm și să calificăm oameni, în acest domeniu.
Toate investițiile pe care le am în plan, le voi derula doar în orașul meu natal, al marelui muzeograf și muzeolog Traian Zorzoliu și în beneficiul concetățenilor mei, care au, din tată-n fiu, conștiința valorilor creștine, a responsabilităților sociale și care așază pe primul loc familia și comunitatea.”
A consemnat Dragoș Sîrghie
Mult succes in afacere! comunitătile locale sunt beneficiarii eforturilor unor asemenea oameni.