Print this Post


Prin vocea sa, Siminica Mirea va salva multe vieți!

Prin implicarea sa directă și susținută în Parlamentul României, senatorul PNL Olt Siminica Mirea a reușit să obțină promisiunea că, începând cu 10 noiembrie a.c., vor fi montate separatoare de sens pe DN 65 din Olt. Este vorba de zona Pădurii Sarului, acolo unde, în ultima perioadă, s-au produs multe accidente rutiere, unele dintre ele fiind soldate cu victime omenești.

Senatorul Siminica Mirea a vorbit, de nenumărate ori, colegilor săi despre tragediile ce s-au întâmplat în acea zonă, primind, în luna octombrie a acestui an, un răspuns scris din partea lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor de la acea vreme. Soluția montării respectivelor separatoare va fi rezultatul unei analize comune a DRDP Craiova și Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. Deci, soluția se preconiza a fi una de durată”, se preciza în răspunsul dat de Răzvan Cuc, cel care, ulterior, a fost schimbat cu Felix Stroe.

Nemulțumită de răspuns, Siminica Mirea a vorbit, din nou, în plenul Senatului României, în data de 22 octombrie a.c., despre pericolul continuu din zona Pădurea Sarului din județul nostru:

siminica separatoare initiativa„Zona este semnalizată corespunzător, sunt marcaje, starea carosabilului este impecabilă. Chiar și așa, excesul de viteză, lipsa de îndemânare a unor participanți la trafic generează, pe lângă alte cauze, neidentificate de mine până acum, această frecvență alarmantă a tragediilor din trafic, impune, de urgență, măsuri suplimentare date de specificul zonei, unde ultimii doi morți în accidente rutiere s-au înregistrat sâmbătă, 7 octombrie 2017.

Propunerea susținută de mine este montarea unor separatoare de sens asemănătoare cu cele care se află pe DN 1, după Otopeni-Băneasa! Înțeleg procedurile specifice, studiile tehnice necesare. Accept existența unui calendar pregătitor, înainte de desfășurarea efectivă a lucrărilor în zonă, dar aceste situații consumă timp. Iar timpul, în zona respectivă, înseamnă pierderi de vieți omenești, suferințe și pagube materiale incomensurabile”.

Vocea senatorului de Olt nu s-a lăsat neauzită și, astfel, lucrările de montare a separatoarelor de sens pe DN 65, zona Pădurea Sarului, pe o distanță de trei kilometri, vor începe din data de 10 noiembrie 2017.

Guvernanții au luat în calcul și solicitările Poliției Rutiere Olt, care au arătat că majoritatea accidentelor grave produse în zona Pădurea Sarului au drept particularitate comună intrarea pe contrasens.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/prin-vocea-sa-siminica-mirea-va-salva-multe-vieti/

1 comment

 1. Marin ŢULUŞ

  Ce fel de moralitate şi legalitatte promobează dna Senator?Ce face soţul său este un act abuziv:se mentine în functia de primar desi ANI l/a declarat incompatibil ,,iar ICCJ amână abuziv, prin termen lungi procesul său!
  -
  Părțile din dosar:
  • MIREA IONEL – Recurent (Recurent)
  Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 04.03.2016
  • AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
  Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 27.01.2016
  Ședințe de judecată:
  Dată de ședință Ora de începere a ședinței
  30.05.2017 11:00 • Complet de judecată: Completul nr.5-NCPC-CF
  • Numărul documentului de soluționare: -
  • Data documentului de soluționare: 30.05.2017
  • Tipul documentului de soluționare: Încheiere de şedinţă
  • Soluție: Termen intermediar
  • Detalii soluţie: Dispune comunicarea raportului.13.03.2018 11:00 • Complet de judecată: Completul nr.5-NCPC-CF
  • Numărul documentului de soluționare: -
  • Data documentului de soluționare: -
  • Tipul documentului de soluționare: -
  • Soluție: -
  • Detalii soluţie: -

Comments have been disabled.