Print this Post


Un parlamentar pe săptămână! Azi: senator Siminica Mirea!

Dacă ar fi să organizăm o manifestare prin care să acordăm o diplomă de excelență celui mai autentic liberal din județul Olt, gându-mi se îndreaptă înspre doamna senator Siminica Mirea. Prin tot ceea ce a făcut ca întreprinzător privat și prin tot ceea ce face ca senator și cetățean al României, domnia-sa ne arată, fără dubii, că – într-adevăr – politica liberală trebuie să fie o răspundere cetățenească.

Dacă, de la Revoluție și până în prezent, cei trei „mari” lideri ai PNL Olt, Kovacs, Ciugulea și Știrbu, au cultivat o ipocrizie păguboasă atât pentru partid, cât și pentru liberalii adevărați ai județului Olt (ei sfârșind în brațele PSD), Siminica Mirea ne-a ilustrat, practic, o mai veche zicală, enunțată în epocă de regretatul liberal Horia Rusu: „Nu e liberalism unde nu e atitudine liberală și nu e atitudine liberală, unde nu e morală!”

siminica mirea linia intai 727Prin inițiativele parlamentare pe care le promovează în Senatul României (multe dintre ele cu mari sorți de izbândă) d-na senator Siminica Mirea ne arată, dacă mai era nevoie, că liberalismul practicat cu răspundere și patriotism, nealterat de interese de clan și gașcă, este călăuzit de valori și de fapte și are scopuri eminamente publice.

Prin tot ceea ce a făcut și face, atât din punct de vedere politic, dar și al ideii de întreprinzător privat, într-o Românie în care stânga socialistă aflată la putere sufocă piața și libera concurență, prin măsuri mai mult decât restrictive (aproape cu mânie proletară), Siminica Mirea a sporit motivația cetățenilor acestui județ de a crede în democrație, în onestitate, în liberă inițiativă și, de ce nu?, în parlamentarism.

Siminica Mirea știe că liberalismul nu înseamnă doar a selecta guralivi și lideri zgomotoși, ca să încline balanța în alegeri, în bătălia cu socialismul retrograd actual. Înseamnă și pragmatism și reguli, și disciplină, și performanță și respectarea legilor țării, dar – mai ales –  înseamnă descentralizarea societății, în tot ceea e ține de administrație și de inițiativa privată.

Așadar, fie și simbolic, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii (în memoria victimelor grevei generale din Chicago, care a statuat dreptul la ziua de muncă de 8 ore – 1886), îi acordăm d-nei Siminica Mirea Diploma de Excelență, pentru cel mai autentic liberal al Oltului!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/un-parlamentar-pe-saptamana-azi-senator-siminica-mirea/