Print this Post


Viorica Dăncilă, eurodeputat PSD: Domnule președinte Iohannis – nu implicați copiii în lupta politică!

Recent, președintele României, Klaus Iohannis, a lăudat, în cadrul unui discurs, părinții care au venit însoțiți de copii la manifestările de stradă din ultima perioadă. Cu privire la acest aspect, europdeputatul PSD Viorica Dăncilă consideră că poziția președintelui Iohannis este una lipsită de responsabilitate. În opinia sa, amestecarea forțată a copiilor în lupta politică, de la cel mai înalt nivel în stat, reprezintă o depășire a limitelor decenței.

„Transformarea, de către președintele Iohannis a deciziei părinților care și-au dus copiii la proteste, în instrument de luptă politică, este o depășire a limitelor decenței.

Este incredibil că președintele României folosește copiii drept scut pentru promovarea propriilor interese politice. Domnul Klaus Iohannis a lăsat deoparte, încă o dată, rolul de mediator pe care i-l conferă Constituția. Și a făcut-o de o manieră total inacceptabilă.

Președintele, care dă lecții despre respectarea legii, nu are nicio problemă să folosească imaginea copiilor, în interesul propriu, sfidând tocmai legea care interzice folosirea acestora pentru propagandă electorală”, a declarat eurodeputatul PSD.

viorica dancila zTotodată, Viorica Băncilă a făcut următorul apel la adresa președintelui Iohannis:

„Domnule președinte Iohannis, fac apel la rațiunea dumneavoastră – nu implicați copiii în luptele dumneavoastră politice! Aveți obligația să înțelegeți și să respectați rolul pe care îl implică funcția pe care o dețineți, deși pozițiile dumneavoastră publice ne dau tot mai mici speranțe”.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/viorica-dancila-eurodeputat-psd-domnule-presedinte-iohannis-nu-implicati-copiii-in-lupta-politica/