Print this Post


Un portret pe săptămână! Azi: Siminica Mirea, senator PNL Olt

Suntem, de multe ori, tentanți să acuzăm în bloc clasa politică, indiferent de partid, de rasă, sex sau de apartenență politică, uitând că în mlaștină, uneori, mai cresc și nuferi…

Există, într-adevăr, o literatură a disperării și a nihilismului care vine din absurdul și fărădelegile politicienilor români, însă noi, ziariștii, ar trebui să alegem grâul de neghină și să-i mediatizăm pe acei politicieni care au rămas loiali alegătorilor lor, care practică generozitatea și respectul față de aproapele și departele lor și care nu sunt complici sub nicio formă la fărădelegea generală.

siminica mirea senator pnlExistă, la unii parlamentari, o judecată a conștiințelor lor, care se opune noroiului din politică, o judecată care nu are nicidecum legătură cu lăcomia primitivă a politicianului român post-decembrist.

Nu de puține ori, am încercat să le promovăm personalitatea, indiferent de tabăra lor politică, pe acești politicieni onești și raționali. Am făcut asta fără obediență, fără interese ascunse și fără a face din redarea adevărului într-un mod cât mai fidel, vreun titlu de glorie.

Am mediatizat astfel de personalități politice, ce-i drept cam rare, fie că au fost sau sunt în PNL, PSD, PRM, UNPR, ALDE etc. Un astfel de politician, care n-a uitat niciodată de unde a plecat și a cărui existență materială și spirituală nu depinde de culisele suburbane ale politicii de astăzi, este doamna senator liberal Siminica Mirea. Domnia-sa știe că adevărata democrație dezarmează pumnii și nu mințile și mai știe – din fericire pentru cei care au trimis-o în Parlamentul României – că un demnitar politic este și trebuie să rămână în serviciul poporului și nu invers, așa cum cred mulți dintre politrucii noștri.

Salutar este și faptul că d-na Siminica Mirea realizează că, acolo sus, nu poți să rămâi pentru vecie, mai ales atunci când unii dintre colegii săi vorbesc cu spatele la popor. Inițiativele sale legislative, între care unele chiar au prins viață și în județul nostru, stau chezășie bunului-simț și corectitudinii cu care d-na senator ne reprezintă în Senatul României.

De asemenea, manifestările culturale, sociale și educative pe care domnia-sa le girează, cu toată dragostea, ne amintesc de filantropii liberali din perioada interbelică, atunci când politicienii români erau una cu ființa națională, cu societatea civilă și cu poporul.

La început de an nou, echipa redacțională a LINIEI ÎNTÂI îi urează d-nei senator Siminica Mirea toate cele bune, conform sufletului și conștiinței sale curate!

Dumitru Sârghie 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/un-portret-pe-saptamana-azi-siminica-mirea-senator-pnl-olt/

1 comment

  1. Anghel Ana

    Îți mulțumesc personal pentru cum ai reușit să prezinți femeia,omul senatorul Siminică Mirea .nu multi știu s.a aprecieze aceasta femeie.Sa-i ajute Dumnezeu să fie sănătoasă.

Comments have been disabled.