AcasăActualitate1.503 persoane angajate prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă...

1.503 persoane angajate prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt

În primele trei luni ale anului 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a oferit servicii și măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, în urma cărora au fost încadrate în muncă 1.503. Dintre aceste persoane, 671 au peste 45 de ani, 271 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 260 au între 25 și 35 de ani, iar 301 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcție de rezidență, 643 persoane angajate, în perioada de referință, provin din mediul urban, iar 860 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (521), urmate de cele cu studii gimnaziale (372), profesionale (270), 78 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt, în primele trei luni ale anului 2023, 703 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. De precizat faptul că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției în a cărei rază au domiciliul sau reședință beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidentă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.593  persoane.

Mihaela Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments