AcasăActualitate108 locuințe ANL au fost date în folosință

108 locuințe ANL au fost date în folosință

La sfârșitul săptămânii trecute, 108 familii din Slatina au primit cheile locuințelor ANL, construite pe strada Orhideelor, în zona Minatex, chiar din mâna vicepremierului Liviu Dragnea. La acest eveniment, au mai participat și Dumitru Nancu – directorul Agenția Națională pentru Locuințe, Paul Stănescu –  președinte al Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu – vicepreședinte al CJ Olt, senatorul Darius Vâlcov, deputatul Emil Moț și Minel Prina – primarul municipiului Slatina.

anl 1„Astăzi, am adus o mică bucurie celor 108 familii, cărora le-am dat o șansă să aibă o viață mai frumoasă. Le doresc să se bucure de aceste apartamente și să aibă grijă de ele pentru că, deocamdată, sunt cu chirie. Nu sunt apartamente luxoase, sunt de la stat, dar reprezintă un pas important”, a declarat Liviu Dragnea. De asemenea, vicepremierul a promis slătinenilor că va face tot posibilul pentru a modifica legislația în vigoare, astfel încât aceștia să-și poată cumpăra locuințele la un preț cât mai mic: „Îmi doresc ca, în perioada imediat următoare, să reușim să finalizăm un mecanism prin care apartamentele care deja sunt folosite la ANL să poată să fie cumpărate. Vrem să stabilim un preț accesibil și să reușim să finalizăm discuțiile cu sistemul bancar ca să se implice în sprijinul pentru familiile tinere care vor să achiziționeze apartamentele în care stau. Este important pentru o familie să aibă stabilitate, să simtă că nu stă cu chirie și că rata pe care o dă pe lună, o dă pentru o proprietate. Sunt bucuros, de asemenea, că unul dintre cele trei obiective esențiale pe care le are un tânăr, anume să aibă o casă, să aibă o familie și să aibă un serviciu, s-a îndeplinit astăzi. Au o casă. Sper ca majoritatea dintre ei să aibă un loc de muncă, sper să aibă o familie sănătoasă”.

anl 2Și primarul Slatinei s-a arătat încântat de faptul că a apărut un zâmbet pe chipurile celor 108 familii, spunând că Primăria Slatina și-a asumat introducerea tuturor utilităților. S-a introdus apă, gaze, canalul și curentul electric, s-a încheiat contractul de execuție pentru modernizarea zonei, pentru drumuri și, în următoarele două luni de zile, vor fi finalizate strada și spațiile verzi.

Agenția Națională pentru Locuințe a aprobat deja indicatorii tehnico-economici pentru construirea a încă 180 de apartamente în Slatina, sperând să obțină bani la rectificarea bugetară și din vânzarea celor 108 apartamente date în folosință.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments