AcasăActualitate165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina a găzduit, recent, o serie de manifestări cultural-artistice sub genericul „Eminescu peste nemărginirea timpului”, pentru a celebra 165 de ani de la nașterea poetului nepereche – Mihai Eminescu.

Astfel, elevii claselor a III-a B și a II-a B din cadrul Școlii Generale Nr. 5 Slatina, coordonați de învățătorii Elena Roșu și Violeta Dina, precum și elevii clasei a IV-a B – Școala Generală nr. 1 Slatina, au susținut un recital de poezie sub genericul „Gând pentru Eminescu”. Apoi, a avut loc întâlnire cu scriitoarea Mira Parâng –  „În dialog cu copiii”, moment în care a fost prezentată și cartea „Prințesa munților”.

biblioteca olt eminescu 2015De asemenea, îndrumați de educatorii Ileana Cârstea și Gabriela Nicola, preșcolarii de la Grădinița „Ion Creangă” din Slatina au recitat poezii ale marelui poet și au vizionat filmul de desen animat „Făt Frumos din lacrimă”. Recital de poezie, compuneri și prezentări power-point cu titlul „Tălmăcind versuri eterne” au susținut și elevii clasei a VII-a din cadrul Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina, coordonați de prof. Gabriela Constantinescu.

Totodată, elevii claselor V-VIIII – Școala Generală nr. 1 Slatina (coordonator – prof. Carmen Bolboașă) și elevii clasei I Step by step – Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina, sub îndrumarea prof. Elena Davidescu, au luat parte la momentul intitulat „Eminescu, Eminescu”, în cadrul căruia au avut loc recital de poezie, compuneri și vizionare film.

Manifestările organizate pentru comemorarea lui Mihai Eminescu s-au încheiat în sala de festivități a Bibliotecii Județene Slatina, cu o expoziție de grafică „Universul Eminescian” – Spiru Vergulescu.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments