AcasăActualitate175 de clădiri din județul Olt – expertizate și încadrate în clase...

175 de clădiri din județul Olt – expertizate și încadrate în clase cu risc seismic

Având în vedere interesul public crescut în ceea ce privește clădirile cu risc seismic din județul Olt, Prefectura Județului Olt a transmis un comunicat de presă, prin care anunță faptul că, au fost identificate 175 clădiri expertizate și încadrate în clase cu risc seismic.

Dintre acestea, 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, 3 cu risc seismic I și una a fost propusă pentru demolare.

Din cele 175 clădiri identificate, 118 sunt clădiri administrate de instituții ale statului, precum scoli, primării, cămine culturale, grădinițe etc.

La nivelul județului Olt, au fost încadrate în clasa I de risc seismic: dispensarul medical uman, comuna Mihăești, situat pe str. Principală nr. 61A, clădire care, la momentul actual, are consolidarea finalizată; Muzeul de Etnografie din Caracal, situat pe str. B.P. Hașdeu nr. 2, construcție din anul 1900, este în curs de consolidare, lucrări demarate în luna aprilie 2021; Sediul Primăriei comunei Slătioara, str. Revoluției nr. 28, construcție din 1848, pentru care există un proiect de construire a unui nou sediu, pe același amplasament, prin demolarea sediului existent.

Lista a fost întocmită în conformitate cu prevederile art. 3, alin. (3), lit. d) din Legea nr. 212/2022 din 12 iulie 2022, privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, cu modificările și completările ulterioare  (,,înștiințarea autorităților publice locale, precum și a comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență, cu privire la clădirile identificate, conform lit. a), expertizate tehnic și încadrate în clasa de risc seismic RsI, prin raport de expertiză tehnică.”).

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments