AcasăActualitate18 ani de la plecarea lui Corneliu Coposu

18 ani de la plecarea lui Corneliu Coposu

S-au scurs 18 ani de la plecarea Seniorului. Lumea în care trăim este cu mult mai cinică, mai agresivă, mai lipsită de Dumnezeu, decât lumea în care a trăit Corneliu Coposu.

Înseamnă oare asta că valorile morale promovate de Senior sunt sortite dispariției? În fond, valorile promovate de Corneliu Coposu sunt cele fundamentale, adică valorile creștine: „Să nu furi, să nu minți, să nu ucizi, să-ți iubești aproapele.”corneliu coposu 568

Minciuna, cinismul, agresivitatea și lipsa de bun-simț sunt valorile la modă, îmbrățișate de majoritatea românilor, rătăciți în „meandrele concretului”, ca să folosesc o expresie a liber-cugetătorului Ion Iliescu.

Promovând asemenea valori, românii se îndreaptă cu pași repezi spre un faliment sigur: moral, social, economic. Se spune că „tot răul este spre bine”, cu condiția ca răul să fie dus până la capăt.

De-abia atunci va apărea șansa basculării spre normalitate. Doar atunci românii se vor întoarce la valorile fundamentale aflate sub deviza familiei regale „NIHIL SINE DEO”. La valorile slujite de Corneliu Coposu o viață întreagă. O viață plină de sacrificii, inclusiv cele impuse de rigorile închisorilor comuniste și de degringolada morală post-comunistă. O viață care a durat 81 de ani!

Ioan Paul Popescu


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments