AcasăActualitate226 de noi camere video – montate în zona containerelor îngropate, pentru...

226 de noi camere video – montate în zona containerelor îngropate, pentru a preveni aruncarea necontrolată a deșeurilor!

Bogdan Apostoliceanu, directorul Poliției Locale din cadrul Primăriei Slatina, a anunțat faptul că Slatina va avea încă 226 camere video, pe lângă cele 271 existente deja. Cele 226 de camere video sunt amplasate în zona containerelor de gunoi îngropate, având drept scop prevenirea aruncării necontrolate a gunoaielor, fără a fi selectate. După legarea acestora la rețeaua de energie electrică, imaginile surprinse vor fi supravegheate, în permanență, de către polițiștii locali aflați în dispeceratul Poliției Locale Slatina.

„La acest moment, sunt funcționale 271 de camere. Urmează să se dea în folosință, încă o extindere de 226 de camere, în cel mai scurt timp, vor fi branșate la rețeaua de energie electrică. Camerele vor fi montate, în zona containerelor îngropate, pentru a preveni aruncarea necontrolată a deșeurilor. La fiecare punct de colectare, sunt câte două camere și un difuzor, prin care putem comunica cu persoana care este pe cale să săvârșească o contravenție. Finanțarea este asigurată de la bugetul local”, a declarat Bogdan Apostoliceanu.

De asemenea, directorul Poliției Locale Slatina a mai spus că noul parc „Dumitru Dobrescu” va avea sistem de supraveghere, care va fi integrat, în proiectul principal de monitorizare video. Dispeceratul funcționează 24 din 24 de ore.

„Reamintesc cetățenilor că, pentru orice situație pe care o întâmpină, pe raza municipiului Slatina, pot apela numărul de telefon 0249.954, unde, 24 de ore din 24, va răspunde un dispecer și va transmite, echipajului din teren să ajungă, cât mai repede”, a încheiat Bogdan Apostoliceanu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments