AcasăActualitate5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, ce va avea loc vineri, 5 iunie a.c., Garda Națională de Mediu va organiza, la nivelul fiecărui comisariat județean din țară, acțiuni social-umanitare dedicate copiilor, ținând cont și de faptul că, n luna iunie a început cu Ziua Copilului. În acest an, sloganul evenimentului este „Șapte miliarde de vise, o singură Planetă. Să consumăm cu moderație”.

Astfel, la nivelul Comisariatului Județean Olt, au fost colectate haine pe care comisarii de mediu le vor distribui copiilor din centrele de plasament din municipiul Slatina, acțiune ce va avea loc mâine, 4 iunie a.c..

gnm olt„Prin această acțiune, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Olt se alătură mișcării mondiale, care are ca scop limitarea consumului necontrolat de materii prime și resurse naturale și gestionarea responsabilă a resurselor Planetei”, a declarat comisar șef Neacșa Gheorghe.

De asemenea, Comisariatul Județean Olt va mai desfășura, în data de 5 iunie a.c., și alte două activități. Prima se referă la participarea la activitățile organizate în cadrul Proiectului Interjudețean „Puls și impuls pentru un mediu curat”, organizat de Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina și care se va desfășura în cabinetul de fizică și la biblioteca colegiului. O a doua activitate este aceea de participare la acțiunea „Ecoparada”, în cadrul Proiectului „Copilul – prietenul Pământului”, organizată și desfășurată la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slatina, începând cu ora 10.00.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular