AcasăActualitate64,3% – gradul de promovabilitate la Evaluarea Națională, în județul Olt

64,3% – gradul de promovabilitate la Evaluarea Națională, în județul Olt

Emoțiile absolvenților clasei a VIII-a au luat sfârșit vineri, 27 iunie a.c., când au fost afișate notele la cele două probe ale examenului de la Evaluarea Națională. În județul Olt, dintre cei care au susținut acest examen, 64,3% l-au promovat, 103 elevi obținând nota maximă la proba de matematică și 30 la proba de limba și literatura română. Doar 12 absolvenți au reușit performanța de a obține nota zece la ambele probe susținute.

evaluarea nationalaGradul de promovabilitate a crescut față de anul trecut, cu aproape patru puncte procentuale, când a fost înregistrat un rezultat de 61,09%. „Este un rezultat mai bun decât anul trecut, cu patru procente. Se poate și mai bine. Noi vom face o evaluare, pe fiecare unitate de învățământ, și vom identifica cum s-a ajuns la aceste rezultate. Însă, faptul că am realizat un progres este o notă bună pentru toate cadrele didactice din județ implicate în procesul de formare a elevilor din învățământul gimnazial”, a declarat Felicia Man – inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Noutatea din acest an a fost aceea că ponderea mediei celor patru ani de gimnaziu va fi de 25% la calcularea mediei de admitere la liceu, față de 50% cât a fost până anul trecut, restul mediei de admitere la liceu va fi dată de media notelor obținute la probele Evaluării Naționale.

Prima etapă a repartizării computerizate la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a se va desfășura pe 15 iulie, o a doua etapă – pe 24 iulie, și de cea de-a treia etapă a repartizării computerizate, pe locurile rămase libere, între 1 august și 8 septembrie a.c.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments