AcasăDiverse9, NU TOT... VOUĂ! PLUS UNUL...

9, NU TOT… VOUĂ! PLUS UNUL…

Alegerile parlamentare de la sfârșitul anului trecut ne-au pricopsit, dragi cititori, pe noi cei din Olt, cu 9 parlamentari, calfe și șmenari… Unul mai șmecher și mai prestidigitator decât celălalt. Prieten fiind cu toți parlamentarii și știind că ei au simțul humorului, sunt sigur că mă vor înjura o dată dimineața și o dată seara, cale de două săptămâni, apoi se vor lăsa păgubași. Au ei alte probleme mai mari, legate de grațiere și amnistie, decât să-și mai facă nervi și din cauza unor nevinovate patru-versuri, ca să nu le spunem epigrame, pentru că versurile de mai jos nu întrunesc standardele acestui gen pretențios…

Așadar, sub genericul 9, NU TOT…VOUĂ! PLUS UNUL…, vă invit, dragi cititori să râdem alături de bravii noștri parlamentari, care ne vor respira, în patru ani, și aerul, căci suntem doar în același Leagăn de respirație, ca s-o plagiez pe Herta Muller, cea care, într-unul dintre romanele sale, inserează următoarea strigătură populară: „Mai demult și nu amu, / Eu dormeam și pu.a nu, / Dar amu, amu, amu, / Doarme pu.a și eu nu!”

senatori si deputati de olt plus roteaAșadar, să trecem la treabă. Primul și cel mai important parlamentar din Olt este, cum știți, d-l Paul Stănescu, senator PSD. Se știe că domnia-sa pronunța mai demult numele orașului nostru conform unei denumiri mai vechi a Slatinei, inserată într-o celebră Monografie, semnată de Poboran, în care apărea cuvântul Zlatina… Plecând de aici, iată epigrama :

Domnului senator Paul Stănescu

Gata, ai plecat și… pace,
Nu ne vei mai sta în cale,
Dar ne întrebăm ce-o face
Zlatina… fără matale!?

Imediat ca importanță, în aritmetica noastră parlamentară, este senatorul PSD Renică Diaconescu, medic neurolog renumit care, conform legilor în vigoare, poate lucra și în Spital, dar și în Parlament, domnia-sa fiind și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Senatul României, semnând astfel mai multe ștate de plată, la… stat!

Prezent în două locuri, în același timp!

De ești bolnav, vasăzică,
Te rezolvă, din Senat,
Diaconescu Renică –
Dublu – angajat la stat!

PNL OLT ne-a trimis în Senatul României o doamnă care, pe lângă alte calități și însușiri, are merite pe care puțini parlamentari le au… Acelea de a nu fi lucrat niciodată la Stat și de a nu fi făcut niciodată afaceri cu Statul. Dar, ca orice politician, are și domnia sa o obsesie… Aceea de a ne scăpa de cel mai incompetent politician din țară: Gigel Sorinel Știrbu!

Misiune senatorială

Să ne scape într-un fel,
– Aceasta îi e menirea –
De fariseul Gigel,
Doamna Siminica Mirea!

Acum că am terminat cu senatorii, trebuie să trecem la deputați. Primul ca importanță în… greutate, pe lista PSD, este Dan Ciocan, de la Rotunda… Domnia-sa este un apropiat al lui Liviu Dragnea și, de aceea, îi avertizez pe deputații PSD, cei care mai scot cuvinte nepotrivite pe gaura gurii, în preajma lui Ciocan, să fie atenți pentru a nu scăpa vreo afurisenie la adresa Comandantului suprem…

Atenție, domnilor parlamentari

Nu-i savant și nici poet,
Nu-i nici actor de can-can,
Atîta vă spun, concret::
Atenție la…Ciocan!

Urmează deputatul Florin Iordache, numit de Dragnea ministru de justiție, pentru a rezolva grațierea și modificarea Codurilor Penale, atât de mult dorite de pesediști, dar și de alți demnitari ai celorlalte partide, care au violat Codul Penal. Din nefericire pentru viitorul scaunului ministrului de justiție, Klaus Iohanis l-a prins pe acesta cu mâța-n sac, atunci când el, Florin Iordache, alături de infantilul prim-ministru, a vrut să treacă, la Guvern, pe sub mână, acele legi prin care să-i facă scăpați pe manglitori…, președintele arătându-i „elefanții” invizibili din sală.

Vigilența neamțului

Politician coclit,
Iordache s-a cam tuflit,
Când Klaus i-a arătat,
Elefanții din „Palat”!

Fratele domnului Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, a fost iarăși promovat în Parlamentul României. Oricât am fi noi de creduli, și de neajutorați intelectual, nu putem crede vreodată că bădia Paul nu a pus umărul la promovarea mezinului, rămânând ca noi, fraierii, să dăm crezare variantei oficiale, cum că poporul pesedist din Olt a avut vreun cuvânt de spus… Aiurea…

Dragoste fraternă

Grijuliu precum un tată,
I-a șoptit cu vorbe tandre:
– Te-oi mai face înc-o dată,
Deputat, măi Alexandre!

Un deputat PSD Olt, de ultimă noutate este fostul director de la Spitalul de „glumeți” de la Greci, unde a avut, pe bune, rezultate remarcabile, nebunii de aici trăind în niște condiții cum numai în Parlament le întâlnești.

Promovare firească

Ani întregi și multe luni,
Marius Iancu a lucrat
La Spitalul de nebuni,
D’-aia-i bun de… deputat!

Un loc în universul acesta politic turbulent are și Gigel Sorinel Știrbu, unul dintre cei mai insignifianți politicieni ai României, cel care a fost, vai de păcatele noastre!, câteva luni ministrul culturii, promovat de Crin Antonescu… E inutil să vă mai detaliez cum a fost călcat în picioare PNL Olt de către acest individ!

Lui Gigel Știrbu

Puțin la minte, sărmanu’,
Incompetent, mai precis,
El a făcut ca Brătianu
Să fie din nou ucis!

Ultimul, dar nu cel din urmă este deputatul Mihai Niță, din partea ALDE. Aflat la al treilea mandat de parlamentar (două de senator și unul de deputat), domnia-sa este unul dintre cei mai abili și mai norocoși candidați la Parlament. Câștigă din orice poziție, cu cheltuieli minime. E născut sub zodia norocului…

Unui candidat la Parlament

De-ar fi să-ți urez ceva
– Nu-i minciună și nici fiță –
Eu ți-aș spune cam așa :
Să ai norocul lui… Niță!

Am ajuns la final… Dar, „ca să nu fie dezordine, ca să nu fie haos”, vorba poetului, trebuie să vă amintim că trăim într-un paradox, care poate fi pus pe versuri. Anume, faptul că onorabilul cărător de șpagă al lui Darius Vâlcov, Cătălin Rotea, a ajuns secretar de stat la… Dezvoltare.

Drept pentru care îl periem și noi cu blândețea care ne caracterizează…

Lui Cătălin Rotea

A cărat bani cu desaga,
Pentru a fi avansat,
Ducându-i lui Vâlcov șpaga,
Și-acu-i secretar de …stat!

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

 1. Mai bine râdem cu M.Eminescu; este cel mai instruit,dar şi fără de patimi şi interese;,,Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
  Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
  În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
  Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
  Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
  Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
  Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
  Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri…
  Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
  Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
  Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
  Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
  Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

  Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments