AcasăEveniment90 de ani de la înființarea Camerei de Comerț și Industrie a...

90 de ani de la înființarea Camerei de Comerț și Industrie a Râmnicului – cu ASR Principesa Maria a României!

În după-amiaza zilei de 13 februarie 2016, în sala mare a Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat în prezența ASR Principesei Maria a României aniversarea a 90 de ani de la înființarea Camerei de Comerț și Industrie a Râmnicului.

Acest moment aniversar a fost moderat de d-l Valentin Cismaru, președintele Camerei de Comerț și Industrie. Au luat cuvântul și au descris momente importante din activitatea Camerei, d-l Dumitru Cornoiu – prefectul județului Vâlcea, d-l Sorin Zamfirescu, fost primar al orașului, și mai mulți oameni de afaceri, care conduc societăți economice și de succes în județul Vâlcea.

camera de comert valcea1Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a rostit un discurs despre Regele  Ferdinand, cel care a semnat, în ziua de 13 februarie 1926, decretul de înființare a  Camerei de Comerț și Industrie a Râmnicului, cu sediul la Râmnicu Vâlcea.

Discursul ASR Principesa Maria a început cu următoarea frază: „ În urmă cu o sută cincizeci de ani, România așeza, pe scaunul de șef al statului, pe primul european din istoria ei, Regele Carol I. El va lăsa ca moștenire urmașilor săi bazele profesionalismului în politică, economie, societate civilă și armată.”

În sală, au fost prezenți reprezentanți ai monarhiștilor din Vâlcea, Dolj și Olt. Monarhiștii din Olt au fost reprezentați de d-l Ioan Paul Popescu, iar cei din Dolj, de d-l Ovidiu Bunea.

camera de comert valceaDin județul Vâlcea, au fost în sală 25 de monarhiști în frunte cu d-l prof. Mihai Moldoveanu și dr. Alin Pavelescu.

Facem precizarea că filialele Dolj, Olt și Vâlcea ale Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei s-au retras din această Asociație, acuzând amestecul unor forțe oculte în activitatea promonarhistă a acesteia.

Momentul aniversar s-a încheiat cu un concert susținut de Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

Linia Întâi


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments