AcasăActualitate98 de milioane lei – bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului...

98 de milioane lei – bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Slatina, pe anul 2014

Recent, Primăria Municipiului Slatina, a organizat, la Casa Căsătoriilor, o dezbatere publică cu privire la bugetul de venituri și cheltuieli al orașului, pentru anul 2014, buget care se ridică la suma de 98 de milioane lei. Florin Barbu, directorul Direcției Economice a Primăriei Slatina, s-a declarat nemulțumit de faptul că niciun slătinean nu s-a prezentat la această dezbatere, declarând: „Ne pare rău că nu este prezent niciun cetățean la dezbaterea asupra celui mai important proiect pe anul 2014. Bugetul de venituri și cheltuieli, pe acest an, se fundamentează pe suma de 98 de milioane, venituri proprii. Cele mai importante venituri, în jur de 51 de milioane, vor veni din cotele defalcate din TVA. Diferența este acoperită de impozitele și taxele locale, adică impozite și taxe pe proprietate și alte taxe locale pentru anul 2014”.

buget localCea mai mare parte din buget se va cheltui pe cofinanțarea investițiilor pe fonduri europene și pe investiții din bugetul local. „Cheltuielile se împart în două, partea de funcționare și partea de dezvoltare. Pentru anul 2014, va fi alocată suma de 20 de milioane lei pentru susținerea proiectelor pe fonduri europene, suma de 32 de milioane pentru investiții din bugetul local, diferența acoperind secțiunea de funcționare”, a mai spus Florin Barbu.

De asemenea, directorul Direcției Economice a Primăriei Slatina a vorbit și despre faptul că 21 de milioane de lei din bugetul local vor fi alocați pentru cofinanțarea reabilitării termice a blocurilor. „Pe fonduri europene, se va continua proiectul privind Amenajarea Clubului Nautic de la Plaja Olt, Centrala Fotovoltaică, reabilitarea ansamblului de străzi Strehareți și Nicolae Bălcescu, Inelul Secundar reprezentând străzile Basarabilor, Banului, Mănăstirii, Milcovului. Știți că Primăria Slatina a depus șapte cereri pentru reabilitarea termică pe fonduri europene, unde contribuția noastră este în jurul a 21 de milioane de lei”.

Totodată, Primăria Slatina va acoperi salariile profesorilor Centrului de Excelență și a indemnizațiilor asistenților persoanelor cu handicap. „Pot să vă spun că 8,8% din bugetul local se va duce pentru plata salariilor. Suma este în creștere față de anul trecut, deoarece Primăria Municipiului Slatina, pentru anul 2014, va finanța din bugetul local plățile salariilor profesorilor de la Centrul de Excelență și salariile asistenților persoanelor cu handicap”, a încheiat Florin Barbu.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments