AcasăAlegeri ParlamentareA venit momentul ca privilegiile pe care le-am dat firmelor străine să...

A venit momentul ca privilegiile pe care le-am dat firmelor străine să înceteze și să acordăm prima atenție firmelor românești

În ziua de 29 noiembrie a.c., copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin s-au aflat în județul Olt, unde au avut o serie de întâlniri cu reprezentanții întreprinderii ALTUR Slatina, societate care produce piese turnate din aluminiu, dar s-au întâlnit și cu simpatizanții și membrii ALDE din orașul Balș. La sediul ALDE Slatina, copreședinții ALDE au susținut o conferință de presă împreună cu Mihai Niță – președinte ALDE Olt -, candidat la Camera Deputaților, Ioan Ciugulea – președinte executiv  ALDE Olt –, candidat la Camera Deputaților, senatorul ALDE Teiu Păunescu –, candidat pentru Senatul României, Cristian Burcea – copreședinte al organizației municipale ALDE Slatina –, candidat la Senat, Radu Ioniță – copreședinte al organizației municipale ALDE Slatina și Gheorghe Udrescu – director de campanie ALDE Slatina –, candidat pentru Camera Deputaților.

Principalul obiectiv al vizitei liderilor ALDE în județul Olt a fost susținerea organizației locale, care a obținut rezultate bune la alegerile locale, dar și pentru  a avea un contact direct cu omenii din diverse domenii, pentru a putea înțelege care sunt problemele societății românești și, totodată, pentru a face cunoscută viziunea ALDE pentru România.

alde tariceanu slatina 2016Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu:

AVEM CEA MAI CUMPLITĂ STATISTICĂ: PATRU MILIOANE DE ROMÂNI AU EMIGRAT!

„Astăzi am făcut o vizită la societatea ALTUR. Mă bucură că sunt societăți românești capabile să facă față competiției nu numai pe piața internă, e vorba de competiția internațională în care sunt angrenați, ținând cont că ALTUR este o întreprindere care cea mai mare parte a producției o exportă. Discuțiile pe care le-am avut cu conducerea societății mă pun din nou în fața unei evidențe pe care vreau să v-o împărtășesc. Și anume că sunt multe firme românești care s-au zbătut și au reușit să supraviețuiască acestei competiții feroce, care este economia globalizată, dar din păcate nu beneficiază de niciun sprijin din partea statului, din partea Guvernului, din partea autorităților.

Firmele străine până acum au fost privilegiate, au obținut tot felul de ajutoare și firmele românești sunt practic scoase din această posibilitate, de a le cuprinde în ajutorul pe care în mod normal avem interesul să-l dăm pentru a întări capitalul românesc, să le dăm posibilitatea să-și dezvolte mai mult afacerile, să creeze locuri de muncă. Sunt unul din cei care am primit cu brațele deschise investiții străine și am promovat investiții străine, însă vreau să declar foarte limpede: a venit momentul ca privilegiile care le-am dat firmelor străine să înceteze și să acordăm prima atenție firmelor românești în diferite domenii. Inclusiv în ceea ce înseamnă firmele românești care pot să lucreze pentru piața internă, să fie furnizoare de servicii și produse pentru tot ceea ce înseamnă administrația. (…)

Dacă vom rămâne la stadiul de economie furnizoare de mână de lucru, deci ca o economie de lohn, să nu ne mirăm că pleacă oamenii pe capete în străinătate. Avem cea mai cumplită statistică posibilă: 4 milioane de români care au emigrat. Deci, nu a existat un astfel de fenomen nici când țările au fost în război, cotropite, asuprite… La noi au plecat 4 milioane de oameni din considerente economice. Și ceea ce vreau, este ca această situație să se domolească, să punem stop acestui fenomen emigraționist și, mai mult decât atât, conform cu programul nostru, vreau să înființăm un Minister al Repatrierii Românilor.

Cu alte cuvinte, să organizăm condițiile necesare prin care românii din străinătate să fie informați asupra zonelor unde este lipsă de forță de muncă, asupra meseriilor care se caută și acest Minister al Repatrierii să le creeze condiții să revină, să se reîncadreze în muncă, să le creeze condiții de locuire, condiții de învățământ pentru copiii lor, pentru că altfel toate dorințele noastre cele mai fierbinți de a vedea economia românească crescând în perioada următoare nu se vor putea realiza din cauza penuriei de forță de muncă”, a susținut Călin Popescu-Tăriceanu.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin:

VEDEM UN PARTID NAȚIONAL LIBERAL ÎNTR-O DEGRINGOLADĂ TOTALĂ!

„În anul 2020, obiectivul nostru este să ne clasăm pe locul doi și cred că există toate șansele, având în vedere, că astăzi vedem un Partid Național Liberal într-o degringoladă totală, depășit la toate capitolele. Un partid care din păcate, astăzi, nu face altceva decât să se agațe de imaginea primului ministru. Pe măsură, însă, ce ne apropiem de alegerile locale și discutăm cât mai multe lucruri de actul de guvernare și performanțele, cu ghilimelele de rigoare, ale guvernului de tehnocrați, probabil că vor încerca de la zi la zi să se distanțeze de o imagine care, prin actul de guvernare, nu a făcut bine românilor”.

Daniel Constantin s-a referit și la problemele existente în agricultură, mai ales că în județul Olt, agricultura are o pondere importantă în economie:

„În anul 2016, nu s-a făcut nimic pentru ca agricultorii să fie ajutați. Dincolo de faptul că, subvențiile s-au plătit foarte târziu, nu s-au realizat acele investiții absolut necesare și cred că, cei care lucrează aici, în agricultură, știu despre ce vorbesc. Împreună cu colegii de la nivelul Parlamentului, la sfârșitul anului 2015, am aprobat o lege pentru reabilitarea sistemului de irigații care, cred că ar fi ajutat foarte mult astfel încât pe eventuale perioade de secetă, de calamități, să nu aducă pierderi mari pentru agricultori.

O lege care prevedea ca, în anul 2016, să avem investiții de 145 milioane de euro, în infrastructura principală de irigații nu a fost aplicată. Nu știu dacă ați observat, ALDE pe unde merge prin țară pune pe primul plan – nu așa cum fac alte partide care își spun de dreapta, dar vin cu măsuri mai mult de stânga – nu punem pe primul plan neapărat salariile și pensiile, fără să prezentăm o bază pentru ca acestea să fie sustenabile, ci punem pe primul plan investițiile. Investiții care nu s-au făcut în niciun domeniu, dar aici, în Olt, probabil că lipsa lor se simte, mai ales în zona de agricultură”.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments