AcasăActualitateAcasă la Eugen Ionescu

Acasă la Eugen Ionescu

Primăria Municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și Centrul Cultural „Eugen Ionescu” organizează, în perioada 24-28 noiembrie a.c., o serie de activități cultural-artistice, cu ocazia Zilelor Eugen Ionescu, sub genericul „Acasă la Eugen Ionescu”.

Astfel, marți, 24 noiembrie a.c., începând cu ora 16.30, în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, este organizată o expoziție de artă plastică decorativă: „Mozaicul copilăriei”, sub coordonarea dr. Iohana Popescu. Miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 16.30, în parcul „Eugen Ionescu” Slatina, actori din București și din Slatina, dar și autorități publice locale și județene vor depune flori la statuia lui Eugen Ionescu. Tot în aceeași zi, cu începere de la ora 19.00, pe scena Centrului Cultural din Slatina, vor urca actori ai Art Grup 7 București, pentru a pune în scenă piesa de teatru „Visul unei nopți de iarnă”.

statuie eugen ionescu slatinaÎn data de 26 noiembrie, dacă vremea va fi favorabilă, în parcul „Eugen Ionescu” din Slatina, vor avea loc, începând cu ora 10.00, o expoziție de artă plastică și fotografie intitulată „Acasă la Eugen Ionescu”, precum și o depunere de flori la statuia marelui dramaturg și la busturile amplasate la Școala Eugen Ionescu și la Centrul Cultural Eugen Ionescu. Dacă vremea va fi nefavorabilă, expoziția de pictură se desfășura în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Începând cu ora 19.00, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina se va juca, în premieră, piesa de teatru „Visul unei nopți de vară”, pusă în scenă de Asociația Iordache Art Slatina, din distribuție făcând parte: Costea Marian Milică (Jean Claude); Mădălina Dozescu; Adi Banu; Iulian Dozescu; Andreea Bădeanu, Luigi Dumitrescu, Dana Mitru, Maria Kaboub, Cristina Dimulescu, Remus Iordache, Mihaela Cristiana Nedeleanu și Ioana Istinie.

Tot în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, elevi de la Colegiile Naționale „Ion Minulescu”, „Radu Greceanu” și „Nicolae Titulescu” vor lua parte la manifestația „Măștile lui Eugen Ionescu”.

În ultima zi dedicată lui Eugen Ionescu, sâmbătă, 28 noiembrie 2015, în intervalul orar 10.00-18,00, în sala de spectacole a Centrului, se vor desfășura concursul de teatru „Teatru pentru mâine”, având ca organizator CJCPCT Olt; festivitatea de premiere a concursului de teatru, precum și decernarea Trofeului Eugen Ionescu, pe anul 2015, actorului Silviu Biriș.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular