În perioada 4-6 mai, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina organizează evenimentul SET „Tineri activi, tineri creativi” din cadrul evenimentului național Săptămâna Europeană a Tineretului.
Proiectul a debutat cu acțiunea de voluntariat „Solidari, Energici, Tineri Voluntari”, prin care se urmărește dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect pentru copiii cu dizabilități, pentru bătrânii și copiii nevoiași din comunitățile lor locale, o mai bună înțelegere și conștientizare a nevoilor individuale și a provocărilor cu care se confruntă alte persoane din comunitatea lor, câștigarea de către copiii voluntari a încrederii în forțele lor, apreciindu-și mai mult propria valoare, care va fi remarcată și de alții, precum și întărirea parteneriatului școală – comunitate locală.
Solidarii, Energicii, Tinerii Voluntari, coordonați de d-na director prof. Mirela Dumitra, prof. Ioana Dorobantu, prof. Florina Diaconescu, prof. Dorina Diță, prof. Cornelia Gheorghe și prof. Florina Pruiu, vor participa în această săptămână la activități de informare, de voluntariat și vor împărtăși această experiență colegilor lor.
Tinerii liceeni au desfășurat luni, 4 mai a.c., ateliere de lucru pe tema voluntariatului, în cadrul cărora au creionat profilul unui tânăr voluntar (de ce să alegi voluntariatul, calitățile unui voluntar, cine pot fi beneficiarii, posibile acțiuni de voluntariat, portofoliul voluntarului), au ascultat mărturiile unor colegi voluntari și au identificat grupe de beneficiari din cadrul comunităților din care fac parte.
Echipa de voluntari a Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” Slatina a desfășurat ieri, 5 mai 2015, prima activitate de voluntariat din cadrul acestui proiect la Fundația „Trebuie” Slatina. Un grup de 15 elevi ai colegiului au participat alături de copiii din cadrul fundației la activități gospodărești.
De asemenea, au fost organizate ateliere de lucru în care copiii din centru au fost ajutați de voluntari să realizeze deserturi de bucătărie cu grad redus de dificultate și ornamente pentru tort.
Ultima activitate a proiectului presupune ca fiecare elev voluntar să realizeze un act de voluntariat în cadrul comunității din care provine, pe care să-l disemineze colegilor săi, la finalul proiectului.
Elevii s-au implicat în mod deosebit, au hotărât să meargă periodic să-i viziteze pe copii și au fost foarte încântați de faptul că activitatea lor a fost apreciată de beneficiarii direcți ai acțiunii lor.
Ionuț Dumitrescu