AcasăActivitate inedită la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina
Array

Activitate inedită la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina

Marți, 10 octombrie 2017, echipa proiectului „Audioteca Șeherezadei”, proiect inițiat de Asociația Culturală Vis-à-vis, câștigător la aria tematică „Promovarea culturii scrise”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu opt instituții de învățământ preuniversitar, printre care se numără și Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” din Slatina, a realizat un număr de două ateliere în această instituție: un atelier de lectură performativă și un atelier de colaje (creare de fanzine).

audioteca seherezadei scoala protopoescu slatinaDin partea proiectului „Audioteca Șeherezadei” au participat Adriana Moca – manager proiect, actriță, inițiatoarea proiectului și realizatoarea celor 30 de emisiuni audio ce se vor auzi în recreația mare sau la orele de română; George Petcu – actor, voice over al emisiunilor și trainer, Alexandra Pandrea – artist visual, trainer al atelierelor de colaje și fotograf.

La ateliere, au participat peste 40 de elevi ai școlii.

Mihaela Pirnă – directorul școlii și Violeta Nicolaescu – profesor de religie au primit DVD-urile ce conțin 30 de emisiuni, precum și un set de cărți achiziționate din proiect, spre lectura copiilor. Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a au primit caiete și semne de carte inscripționate cu identitatea vizuală a proiectului.

Au fost create colaje pe tema „Eroul meu preferat” și tinerii elevi au fost inițiați în arta lecturii performative, cu aplicație pe „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

Adriana Moca a dorit să transmită un mesaj colectivului de cadre didactice: „Mulțumim pentru implicarea în proiect și vă felicităm pentru calitatea actului de educație pe care îl transmiteți copiilor”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments