AcasăActualitateActivitatea Biroului pentru Imigrări al județului Olt, în anul 2021

Activitatea Biroului pentru Imigrări al județului Olt, în anul 2021

Biroul pentru Imigrări al județului Olt a transmis un comunicat de presă, cu privire la activitatea desfășurată pe parcursul anului 2021. Din raportul transmis, reiese că polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României, pentru 1485 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni. Au fost depistați 18 străini în situații ilegale și emise 55 decizii de returnare. De asemenea, au fost eliberate 1239 avize de angajare pentru lucrători permanenți și detașați. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 6200 lei.

În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1485 de persoane, dintre care 1126 străini din state terțe, cei mai mulți din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, și 359 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania și Spania. Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, au fost emise 650 permise de ședere, dintre care 632 pentru ședere temporară și 18 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 47 certificate de înregistrare și 7 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 1407 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1239 avize de angajare pentru lucrători permanenți și detașați, 168 cereri fiind respinse.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 26 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 18 străini în situații ilegale. Pentru un cetățean străin a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, iar ceilalți îndeplineau condițiile și au fost puși în legalitate.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile prioritare ale Biroului pentru Imigrări al județului Olt, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments