AcasăActualitateActivități ale polițiștilor, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță...

Activități ale polițiștilor, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în perioada 14-17 aprilie 2023, activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la peste 300 de solicitări, dintre acestea 233 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 358 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 45 de permise de conducere și șase certificate de înmatriculare, fiind constatate și 18 infracțiuni, la regimul siguranței circulației, pe drumurile publice.

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Scornicești, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Colonești, din județul Olt, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul București. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate.

La aceeași dată, în jurul orei 15:10, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Comunal 99, în comuna Șerbănești, din județul Olt, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din municipiul București. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments