AcasăActualitateActivități preventiv-educative organizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

Activități preventiv-educative organizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt organizează, în perioada 18-22 aprilie a.c., o serie de activități preventiv-educative în care vor fi implicați elevi de la 20 de instituții de învățământ din județul Olt.
Manifestațiile organizate de IJJ Olt sunt prilejuite de programul educațional „Școala altfel” și au început astăzi, 19 aprilie a.c., cu un concurs intitulat „Jandarm pentru o zi”, concurs găzduit de Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, la care au participat elevi din clasele de liceu. La final, cei mai buni dintre ei vor putea participa la o misiune în municipiul Slatina, alături de jandarmi.
jandarmiMiercuri, 20 aprilie a.c., la subunitățile din localitățile Caracal, Corabia, Balș și Scornicești a fost organizată Ziua Porților Deschise. Elevi de la instituțiile de învățământ din localitățile menționate, au vizitat spațiile în care jandarmii își desfășoară activitatea, au interacționat cu aceștia și au putut vedea dotarea folosită pe timpul executării misiunilor specifice. Pentru a-i familiariza pe cei tineri cu misiunile, dotarea și rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate o serie de puncte de contact și informare, unde au fost prezentate: materialele folosite în misiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice, tehnica auto și câinii de serviciu pe care structurile îi au în dotare. Totodată, participanților au primit materiale promoționale, materiale informative, preventiv-educative (pliante), precum și  Revista „Lege și Ordine” editată de Jandarmeria Olt.
De asemenea, elevii au primit recomandări de care să țină cont pentru a nu fi angrenați în activități ce le-ar putea pune în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile materiale, precum și cum să acționeze în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, victimele unor agresiuni fizice, dar și consecințele săvârșirii unor astfel de fapte.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments