AcasăAdministrațieADMINISTRAȚIA PRINA – REALIZĂRI ȘI PERSPECTIVE

ADMINISTRAȚIA PRINA – REALIZĂRI ȘI PERSPECTIVE

Recent, Minel Prina, primarul Municipiului Slatina, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre realizările, despre problemele cu care se confruntă administrația publică locală în demararea unor noi proiecte, dar și despre prioritățile din perioada următoare. Întâlnirea cu reprezentanții mass-mediei locale a început cu discuția despre investițiile din bugetul local, mai precis despre asfaltarea unor străzi din municipiul nostru. „Am făcut o analiză a ceea ce privește partea de asfaltare, ținând cont că se apropie sezonul rece și nu mai putem să asfaltăm. Avem probleme pe strada Podgoriilor, unde s-a făcut decopertarea și am cerut impetuos constructorului să asigure zona pentru perioada de sezon rece. Se lucrează pe str. N. Titulescu și în zona Kaufland, deja majoritatea lucrărilor s-au realizat. Sperăm ca, anul viitor, să reușim să asfaltăm și str. Pitești 6, astfel încât să creăm o legătură paralelă cu N. Titulescu – Crișan – Cornișei, cu str. Pitești, cu sensul giratoriu de acolo”, a declarat Minel Prina. Probleme au apărut și pe str. Alexe Marin, deoarece, atunci când s-au început lucrările, Primăria a primit o adresă prin care cineva își revendica dreptul asupra terenului care face legătura între străzile N. Titulescu și Alexe Marin, practic era proprietar pe stradă.

minel prina 569„Stăm foarte prost pe străzile N. Titulescu, Oituz, Tudor Vladimirescu și Drăgănești. Se pare că vom mai coabita cu această societate de construcții, nu este plăcut, dar nici nu putem rezilia contractul, pentru că am mări calvarul. Este în perioada de penalități, dar să termine lucrările pentru care s-a angajat că le va termina în doi ani și vom ajunge, în martie 2014, la trei ani. Este inacceptabil acest lucru, nu pot să înțeleg cum s-a ajuns aici. Dacă lucrările ar fi fost gestionate îndeaproape de primărie, alta ar fi fost situația. Nu mai avansez niciun termen. În momentul de față, Tehnologica nu lucrează pe banii comunității europene, ci pe banii săi. N-am mai făcut calcule dar, cu siguranță, au depășit 25 de miliarde de lei penalități”, a mai spus edilul.

PARCUL INDUSTRIAL

Un subiect delicat atins de primarul Slatinei a fost acela referitor la parcul industrial pe care municipalitatea noastră dorește ca, în următorii trei ani, să-l realizeze, creând, astfel, noi locuri de muncă. Conform spuselor lui Minel Prina, au apărut probleme în preluarea unor terenuri de pe teritoriul comunei Brebeni și introducerea acestora în parcul industrial ce se va întinde pe 30 de ha: „Vreau să manifest o nemulțumire față de administrația de la Brebeni, pentru că se pare că acei oameni nu lucrează în interesul cetățenilor, sunt puțin cu capul în nori, să nu zic mai mult. Am solicitat terenul unității militare care este la granița dintre municipiul Slatina și comuna Brebeni. Am primit acordul Ministerului Apărării pentru acest teren, cu condiția să reabilităm niște clădiri de la fostul Comisariat. Ne-am dat acordul, dar ni s-a solicitat să primim un aviz din partea Consiliului Local Brebeni că nu sunt interesați de acel teren. În urma discuției cu viceprimarul care ține locul primarului, ni s-a spus că nu este nicio problemă și, mișelește, am primit o adresă prin care Consiliul Local a adoptat, prin unanimitate, preluarea terenului. Comuna Brebeni cu ce va reabilita acele clădiri pe care ministerul ni le-a impus? Cu ce bani vor introduce utilitățile în zona respectivă? Pentru că, dacă vrei să faci parc industrial, trebuie să fie atractiv, să oferi ceva. Și acolo vor lucra numai locuitori ai Slatinei sau și cetățeni din comuna Brebeni? Consider că trebuie să mai analizeze această situație și să lucreze în interesul comunei, cu atât mai mult cu cât beneficiază în urma angajărilor în zona respectivă”.

LUCRĂRI FINALIZATE

În momentul de față, în cea mai mare parte, s-au finalizat lucrările la parcarea de lângă Grădinița cu Program Prelungit nr. 2. „Am reușit să turnăm asfalt în zona respectivă. Era ca o pată neagră într-o zonă mirifică, aș putea spune, pentru acel areal este poate cel mai frumos din oraș. Am reușit să scoatem mizeria de acolo, urmează să vedem ce facem cu acea clădire care este părăsită. Nu înțeleg de ce proprietarul nu face ceva, dar noi încercăm să găsim soluții”, a declarat Minel Prina.

O altă lucrare finalizată este creșa de copii care va fi dată în folosință anul viitor, în perioada următoare urmând să se efectueze angajările pentru personal.

OBIECTIVE

Administrația publică locală își propune ca obiective următoarele: asfaltarea, pe fonduri europene, de la Podul Olt până la ieșirea din oraș, aici intrând b-dul Sf. Constantin Brâncoveanu și străzile Ionașcu, Oituz și Pitești; mărirea numărului de locuri de parcare, prin crearea de parcări subterane; modificarea radicală a sistemului de circulație din municipiul nostru, prin introducerea de noi sensuri unice. De asemenea, se dorește revoluționarea sistemului de semaforizare și extinderea sistemului de supraveghere video. „Ca o acțiune de viitor, vreau să spun că posesorii de autoturisme care și-au cumpărat vignete, pe data de 24 ianuarie 2014, când vom avea un spectacol în piață, vor avea șansa de a participa la o tombolă a vignetelor. Avem, în momentul de față, numele tuturor celor care și-au cumpărat vignete, sunt 12.000, dar țineți cont că unii dintre ei și-au cumpărat poate și câte patru. Cei care nu și-au cumpărat mai au timp până pe 24 decembrie. Este o tombolă care va avea foarte multe premii nu mari, dar merituoase, cum ar fi biciclete, role. În prezent, lucrăm la un regulament pentru acest concurs”, declară Minel Prina.

Totodată, edilul, împreună cu echipa sa, încearcă să găsească soluții pentru ca, anul viitor, să nu mărească taxele și impozitele locale. Cel mult se vor mări taxele și impozitele locale pentru mașinile de peste 2500 de centimetri cubi sau pentru case de peste 200 de mp. „Facem o analiză în acest sens. Pe lângă faptul că încercăm să acordăm facilități celor care au nevoie într-adevăr. Nu ne dorim să mărim taxele și impozitele, ci dorim să mărim gradul de încasare care, anul acesta, a ajuns la aproape 100%”, a mai spus primarul Slatinei.

Alte subiecte atinse în conferința de presă au fost despre centrala fotovoltaică, bazinul de înot și sala polivalentă. „Bazinul de înot este pe SEAP. Am avut o discuție cu ministrul Dragnea și am primit promisiuni că, în ianuarie sau februarie, vom avea bazin de înot. Am avut o discuție destul de constructivă. Săptămâna viitoare vom trimite ultimele documentele pentru sala polivalentă, urmând ca, într-o perioadă de trei ani, să primim finanțare de la Compania Națională de Investiții, care să preia acest proiect și să finalizeze sala de sport de la Slatina”, a relatat Minel Prina.

De asemenea, în perioada următoare, va demara o campanie de sensibilizare a cetățenilor cu referire la adopția câinilor. În momentul de față, se strâng câinii și sunt cazați în adăpostul de la Sărăcești. „De ieri, a început campania de sterilizare a câinilor cu stăpâni din Slatina, cu acel ONG. Ne dorim ca, în această săptămână să sterilizăm 100 de câini, urmează ca, săptămâna viitoare, să mai sterilizăm încă 100 de câini și, la 1 ianuarie, când vor veni medicii nemți, să mai sterilizăm încă 500 de câini”, conchide edilul municipiului nostru.

LINIA ÎNTÂI


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare realizare a lui Prina este STRADA OLTULUI, O MINUNATIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UN CACAT DE STRADA ASFALTATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments