AcasăActualitateAgenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia – întâlnire cu autoritățile publice locale...

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia – întâlnire cu autoritățile publice locale din județul Olt!

Miercuri, 5 aprilie a.c., a avut loc ultima întâlnire din seria evenimentelor cu caracter informativ inițiate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management, pe tema oportunităților de finanțare din Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027, adresată autorităților publice locale din județul Olt.

La întâlnirea organizată în colaborare cu Consiliul Județean Olt, au participat peste 130 de reprezentanți ai primăriilor de municipii, orașe și comune din județul Olt.

„Îi avem alături pe reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia, care vă vor prezenta Programul Regional 2021-2027 și prioritățile de investiții ale acestuia. Este adevărat că Programul Regional se adresează, în principal, mediului urban și zonelor funcționale urbane, însă există suficiente fonduri și pentru mediul rural, pentru fiecare tip de unitate administrativ-teritorială. Este important ca dvs. să știți ce tipuri de intervenții vor fi sprijinite și pentru care dintre acestea veți putea aplica, astfel încât să reușiți să atrageți cât mai multe fonduri europene, în municipiile, orașele sau comunele pe care le administrați”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Experții din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia au prezentat informații generale privind PR SV Oltenia 2021-2027, prioritățile de finanțare ale acestuia, tipurile de intervenții, solicitanții eligibili, bugetul alocat, precum și aspecte privind utilizarea clauzei suspensive în achizițiile publice. De asemenea, au fost oferite detalii despre imunizarea la schimbările climatice și principiul DNSH, dar și despre ghidurile specifice care s-au aflat în consultare publică.

„După evenimentele de succes organizate în Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, astăzi, a venit rândul județului Olt să primească vizita experților ADR Sud-Vest Oltenia. Se încheie, astfel, seria întâlnirilor cu autoritățile publice locale din regiune, în perspectiva finanțărilor viitoare și a oportunităților de dezvoltare, cu bani europeni. Bineînțeles că, astfel de întâlniri vor mai avea loc și de acum înainte, pentru că ne dorim să păstrăm o legătură permanentă cu partenerii și beneficiarii noștri. Mă bucur să văd o participare atât de numeroasă, la acest eveniment, la fel ca și la celelalte întâlniri din regiune, pentru că asta dovedește interesul autorităților publice locale pentru atragerea de fonduri europene”, a menționat Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments