AcasăActualitateAjutor de minimis pentru investitori

Ajutor de minimis pentru investitori

Săptămâna trecută, consilierii locali dat aviz favorabil, în unanimitate, proiectului cu privire  la schema locală de ajutor de minimis și regulamentul acordării de facilități fiscale la plata impozitului pe clădiri și teren. Astfel, societățile care investesc cel puțin 500.000 de euro și angajează cel puțin cinci salariați pot beneficia de scutiri de taxe până la suma de 200.000 de euro, mai precis scutiri de la plata impozitelor locale pe clădiri și teren.

minel prina 592 s„Prin această schemă de ajutor, firmele care vor să investească în municipiul Slatina vor fi scutite de la plata taxelor și impozitelor. Căutăm mereu soluții noi, pentru creșterea gradului de ocupare, iar atragerea investitorilor prin oferirea de facilități fiscale este o măsură care va duce la îmbunătățirea situației pe piața muncii pentru slătineni”, a declarat Minel Prina, primarul municipiului Slatina.

Pentru a beneficia de aceste facilități, societățile trebuie să nu fie în stare de insolvență, să nu aibă datorii publice și să fie la zi cu plata impozitelor și taxelor către bugetele de stat și local. Solicitanții ajutorului de minimis trebuie să înregistreze la registratura Primăriei Slatina cererea de acordare a facilităților fiscale, însoțită de mai multe documente justificative.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments