AcasăPoliticaALDE Olt și-a lansat candidații pentru alegerile locale

ALDE Olt și-a lansat candidații pentru alegerile locale

La sfârșitul săptămânii trecute, cei doi copreședinți ai ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, s-au aflat în județul Olt, pentru a lua parte la lansarea candidaților ALDE pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Aceștia au luat parte la o conferință de presă, alături de senatorul Mihai Niță – președinte ALDE Olt, Ioan Ciugulea – președinte executiv ALDE, Cristian Bircea – copreședintele ALDE Slatina și candidat la Primăria Slatina, Radu Ioniță – președintele executiv al ALDE Slatina și vicepreședintele BPT Olt, Dan Popescu – candidatul ALDE la Primăria Caracal – și Cristian Cosmin – secretar general adjunct al ALDE.

După întâlnirea cu reprezentanții mass-mediei locale, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut loc lansarea candidaților organizației județene Olt pentru alegerile locale din acest an.

alde tariceanu si constantin 2016 3CRISTIAN BIRCEA – UN CANDIDAT PUTERNIC LA PRIMĂRIA SLATINA

Călin Popescu Tăriceanu a declarat faptul că va sprijini organizațiile din țară, astfel încât ALDE să obțină un rezultat cât mai bun la alegerile locale. Cât privește Oltul, președintele Senatului a spus că aici, ALDE are o organizație puternică, cu o echipă puternică. Totodată, acesta a mai spus că, în urma sondajelor efectuate, cetățenii își doresc să fie conduși de oameni onești și competenți, caracteristici pe care atât Cristian Bircea – candidat la Primăria Slatina, cât și Dan Popescu – candidat la Primăria Caracal, le îndeplinesc. 

„Mă bucur că există o organizație puternică, că avem un candidat puternic la primăria Slatina, d-l Bircea. Este un vechi activist în mișcarea liberală. Mă bucur că sunt oameni care țin sus steagul liberalismului și-n Olt.

Împreună cu d-l Ciugulea, am trecut prin multe încercări, el a fost mereu atașat valorilor și ideilor liberale. Avem o echipă puternică. Avem ambiții mari și la nivel național, și la nivel local. Vom putea să contribuim cu ajutor logistic sau de consultanță pentru candidații noștri, pentru a obține un scor cât mai bun, care să ne facă un partid relevant pe scena politică.

Vreau să subliniez o caracteristică importantă pe care candidații noștri o îndeplinesc. Din sondajele efectuate, a reieșit că oamenii își doresc: candidații să fie oameni onești și competenți. În cazul colegului Bircea, el are o carte de vizită profesională, care se bazează pe experiența sa de inginer, a lucrat în industrie, are o latură interesantă, în perioada când a funcționat la Camera de Comerț și la Compania de Apă, are o experiență variată, care este extrem de importantă, plus cei trei ani de experiență administrativă, ca viceprimar al municipiului.,

În ceea ce-l privește pe Dan Popescu, cel care candidează la Caracal, are o experiență la nivel guvernamental, o experiență politică și administrativă. Competențele pe care le-a căpătat sunt convins că le va putea pune în serviciul comunității, ambii candidați fiind preocupați de acest lucru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai vorbit și despre competitorul PNL care, în opinia dânsului, a „abandonat susținerea ideilor liberale, a plecat și din familia liberală, a trecut la PPE. Ceea ce este mai grav, atitudinile populiste pe care le adoptă PNL, abandonarea completă a susținerii valorilor fundamentale liberale și democrate, care sunt drepturile și libertățile individului, alinierea la ceea ce unii cred că este statul de drept. Regret că PNL nu respectă aceste principii, deoarece primește comenzile din altă parte și este regretabil, fiind printre cele mai vechi partide din Europa Răsăriteană, să se comporte în acest fel”.

alde tariceanu si constantin 2016 2MIZEZ FOARTE TARE PE CANDIDAȚII NOȘTRI

Daniel Constantin, copreședinte ALDE, a felicitat conducerea din Olt pentru înțelegere extraordinară între cele două părți care au format ALDE. Chiar dacă este un partid tânăr, ALDE este, deja, a treia forță politică din România, iar obiectivul principal, în urma alegerilor locale, este acela de a certifica poziția pe care o are pe scena politică națională.

„Domnii Ciugulea și Niță au înțeles că este mai important obiectivul stabilit la nivel național și local, decât lupta internă pentru diferite funcții. Am văzut reprezentanții pentru lupta electorală și nu pot decât să-i felicit. ALDE este deja cea de-a treia forță politică din România. ALDE este un partid tânăr, dar își propune foarte multe lucruri pe termen mediu și lung. Pe termen scurt, cred că obiectivul pe care-l avem este acela de a certifica poziția pe care o avem pe scena politică națională.

La nivelul județului Olt, PNL nu prea mai există. D-l Bircea va face o campanie în care va lăsa atacurile la o parte și vom vorbi despre ceea ce vor oamenii să audă. De această dată, oamenii au nevoie de alte așteptări, de proiecte, nu de vorbe, de certitudini, de oameni care au realizat ceva, care au o experiență suficientă și care pot genera o îmbunătățire a vieții de zi cu zi.

alde tariceanu si constantin 2016 1Mizez foarte tare pe candidații noștri. Sunt  convins că vor avea rezultate foarte bune. Sunt oameni care au demonstrat că au experiență și care pot face foarte multe lucruri bune”, a declarat Daniel Constantin.

De asemenea, Daniel Constantin este convins de faptul că locuitorii județului Olt îi va acorda votul de încredere lui Ioan Ciugulea, cel care se află în fruntea listei pentru conducerea Consiliului Județean Olt: „Trebuie să menționăm candidatura extrem de importantă a d-lui Ciugulea la Consiliul Județean. Reamintesc doar experiența de șase ani ca vicepreședinte al CJ Olt și multe alte funcții. Cred că despre domnia-sa nu trebuie să vă spunem multe, pentru că este cunoscut la nivel județean și sunt convins că cetățenii îi vor acorda votul de încredere domniei-sale și echipei pe care o avem pentru CJ Olt”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments