AcasăInterviuAlin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina: Osica de Sus merită mai mult!

Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina: Osica de Sus merită mai mult!

D-le Calotă, ca fiu al satului, ce știți despre comuna Osica de Sus?

Comuna Osica de Sus este situată în centrul județului nostru, la 26 de km de orașul lui Eugen Ionescu (Slatina) și la 15 km de orașul generalului Gheorghe Argeșanu (Caracal), om de stat, ministru al Apărării Naționale în al doilea guvern al Patriarhului Miron Cristea și prim-ministru, în anul 1939, când – în urma măsurilor radicale luate împotriva legionarilor, a fost asasinat de aceștia în închisoarea de la Jilava.

Comuna este formată din satele Vlăduleni, Greci, Osica de Sus, Ostrov și Tomeni. Toate acestea însumând aproximativ 1700 de gospodării, întemeiate de oameni harnici și cu credință în Dumnezeu. Întreaga moșie a comunei are o suprafață de 50 km2. Osica de Sus are o populație peste 5200 de locuitori (în baza unui recensământ din 2011), peste 94% dintre aceștia fiind români și creștini ortodocși.

Prima atestare documentară a satului Osica de Sus este consemnată într-un hrisov, în perioada 1495-1508, pecetluit de Radu cel Frumos, iar satele componente sunt atestate, după cum urmează: Vlăduleni (1558), Greci (1787), Ostrov (1787), Tomeni (1489).

Ca monumente istorice, pot aminti cele trei biserici din satele Greci, Osica de Sus și Ostrov, respectiv Sfinții Împărați Constantin și Elena, Sfinții Voievozi și Sfântul Grigore.

Dar mai multe despre istoria comunei noastre veți afla din monografia comunei Osica de Sus (Puterea rădăcinilor), apărută la Editura Universitaria din Craiova, în anul 2009 și semnată de Constantin Roșca, Ion Sârbu, Ioan Paul Popescu, Cristina Botez, Alina Elena Marin și de fostul primar Ion Ciocan.

alin calotaFiindcă tot l-ați nominalizat pe primarul liberal Ion Ciocan, cum caracterizați cele trei mandate ale domniei-sale?

D-le Sârghie, unul dintre cele mai populare postulate biblice din Sfânta Evanghelie după Matei spune așa: «Nu judecați, ca să nu fiți judecați!» Pe d-l primar Ion Ciocan nu-l pot judeca decât alegătorii din comuna Osica de Sus, lucru pe care deja l-au făcut la alegerile locale din vara anului trecut.

După trei mandate, cu bune și cu rele, oamenii au decis să-l elibereze din funcție și să aleagă pe altcineva. Din nefericire, în ciuda popularității noului primar ales (Cezar Filip), acesta a fost, la rândul său, demis, din cauza unor probleme juridice ]n curs de clarificare la instanțele înalte.

În acest moment, conducerea primăriei este asigurată de d-l viceprimar Gheorghe Manicea, cel care, în urma unei hotărâri de Guvern care trebuie să apară, va trebui să pregătească alegerile anticipate.

Revenind la întrebarea dvs., pot să vă spun că d-l Ion Ciocan a avut un mandat modest, cu realizări în primele două mandate, mai ales în perioada USL, dar a dezamăgit în mandatul al treilea.

Așadar, Primăria Osica de Sus are nevoie, în viitorul apropiat de un candidat relaxat din punct de vedere al trecutului și al cazierului, un candidat realizat profesional, care să aibă dragoste de locurile natale. Locuitorii comunei Osica de Sus, din toate satele aferente, au dreptul la o administrație stabilă și coerentă. PSD va da, cu siguranță, viitorul primar al acestei vechi localități.

Nu cumva dvs., d-le Calotă v-ați făcut aici propriul portret robot, în ideea de a candida la această demnitate?

Candidatura pentru Primăria Osica de Sus va fi stabilită, în primul rând de un sondaj profesionist, de poziția actualului primar interimar (viceprimarul Gheorghe Manicea, care este președintele PSD Osica de Sus), de decizia responsabilului politică de zonă, d-l Florin Barbu și, bineînțeles, cu viza liderilor politici de la județ.

Oricine ar candida, eu voi fi alături de echipă, utilizându-mi propria-mi popularitate pe care o am în comuna mea natală. Voi fi la dispoziția partidului, în momentul în care se va declanșa campania pentru primărie.

Cine sunteți, în fapt, dvs.?

Sunt absolventul unei Facultăți de Economie și al unui Masterat în aceeași disciplină. Am 33 de ani și, actualmente, ocup funcția de director al Direcției Economice a Primăriei Slatina. Am un băiețel de 7 ani, pe care-l cheamă Răzvan, iar părinții mei sunt persoane respectate în Osica de Sus.

Tata, Costel Calotă, a fost șef la Comcereal și chiar primar al comunei, într-o anumită perioadă, iar mama, Ștefania, a fost contabilă la Regia de Tutun din Vlăduleni.

Dar, despre mine, cât și despre familia mea, consider că, în măsură să vorbească, sunt consătenii mei, singurii care pot pune etichete și pot aprecia cât pot să le fiu eu de folos, în dorința lor de a-și pune un primar pe măsura dorințelor și idealurilor lor.

Ce va aduce candidatul PSD (acela care va fi nominalizat) ca ofertă electorală? Cum sperați să scoateți cetățenii la vot?

Succesul PSD la alegerile parlamentare, precum și programul de guvernare, realizat exclusiv pentru cetățenii României, vor constitui primul impuls pentru ieșirea osicenilor la vot. PSD va pune în oferta electorală numai proiectele pe care vom fi siguri că viitoarea echipă la va realiza și pe care le vom face publice în campania electorală. Repet, personal, mizez pe încrederea și susținerea de care se bucură PSD în Osica de Sus, fiind sigur că, în urma unor alegeri corecte, va fi ales cel mai bun candidat, cu credibilitatea cea mai mare. Voi fi alături de cel desemnat drept candidat și vom câștiga! Osica de Sus, comuna care a dat țării universitari, scriitori cu renume, artiști valoroși, personalități în toate domeniile, dar și deținuți politic, care au suferit pentru convingerile lor, merită mai mult.

Așa să ne ajute Dumnezeu!      

Dumitru Sârghie


44 COMENTARII

 1. Aproape 1000 de share-uri, par sa spuna mult , ceea ce denota ca e un cartof fierbinte pentru unii,ca alegerea viitorului primar este un subiect important pentru osiceni, iar daca intentia lui Alin se va materializa, generatia veche de politruci din Osica pare ca va avea o problema…

 2. Așa și ? Candidează ! Și ce ? Pentru ce-l mușcați atât de mult de cur ? Vai mama voastră, prin asta se vede ca sunteți slabi.

 3. Se pare ca toată lumea a inteles greșit acest articol. Este doar o intenție de candidatura, mi-a placut cum a abordat problema fără vre-un atac la persoana, si despre susținere este mult de discutat mai ales cand ieri am observat ca acest ziar a adunat peste 800 de share-uri, ceea ce este impresionat la prima apariție !

 4. Pana la urma sa intre în cursa pentru candidatura, din cate stiu a mai avut tentative si nu a primit sustinere. Acum nu stiu din ce cauza. Conducerea sau sondajele?

 5. Consider ca acest tânăr, din experiența pe care a acumulat-o in administrația publica, are multe de demonstrat. Având in vedere si multitudinea de studii pe care le are dovedește ca este o valoare incontestabila.Funcția de primar i se potrivește perfect! Bafta multă ! Felicitări si părinților tai !

 6. Felicitari, din ce citesc nu este o candidatura, este doar o intentie si asta imi pare foarte elegant din partea ta. Pana la urma daca traim intr-o democratie avem dreptul sa ne exprimam dorinta si ceea ce ne doare, ceea ce ne multumeste si ceea ce ne dorim. Te stiu de cand erai copil, iti cunosc parintii, si stiu ca in ciuda a ceea ce se spune despre tine tu sa ramei ferm, sa nu cedezi pentru altii pentru ca este clar ca ai un potential si merita sa profiti de el. Doamne ajuta!

 7. eu cred cu sinceritate, pentru ca il cunosc personal si sigur este cea mai buna alegere pentru primar. Felicitari, sa ramai neschimbat.

 8. Ați căsunat cu un seif futuva seiful in gura ce are băiatul ăsta k vrea să facă bine comuni și de prost nu cred k îl țineau aia atatzia ani director la finante

 9. Daca vei candida, succes! Daca vei fi primar al comunei unde am crescut si pe care o iubesc atat de mult, mi-as dori sa iti faci datoria exemplar!! Osicenii vor progrese, caci putinul care s-a facut incepe sa se degradeze. Fara interese personale, fara furturi din visteria comunei( am observat odata in targ, cum cel care avea responsabilitatea de a incasa taxa de la cei care isi vindeau produsele, in loc sa taie bon, si.a insusit el o suma mai mica si a trecut mai departe. Sau, de curând, s.au schimbat becurile la iluminatul public. La marginea satului s.a sarit peste procedură, ca aia’s mai fraieri, dar neoanele figureaza probabil ca schimbate, ca deh, poate mai sunt necesare cuiva!!). Exemple sunt multe, dar sper ca in timp sa dispara. Una peste alta, sincer, nu as vota nici un partid. In cazul asta as vota persoana, pt ca te cunosc si vad in tine un tip ambitios. Indraznesc sa cred ca “oamenii mei” vor fi pe maini bune! Si daca vei fi liderul lor intr-o zi, asculta-le doleanțele, consulta-i si pe ei in deciziile tale!

 10. Hui mami ! Bravo Aline ! Sunt convins ca esti singura varianta castigatoare pentru comuna ta natala ! SUCCES !!!

 11. Alin Calota, din punctual meu de vedere si al foarte multor altor persoane, este un tanar cu mult potential intelectual care pe zi ce trece se depaseste pe sine insasi, dand dovada de un adevarat profesionalism in activitatea pe care o desfasoara. Referitor la o eventuala candidatura la Primaria Osica, consider ca va fi un mare castig pentru comuna natala dar o mare pierdere pentru Slatina. Mult succes in continuare domnule Alin Calota!

 12. Nu contează cum ești atâta timp cât poți demonstra ca ești capabil sa duci in spate atâtea probleme, mai ales problemele oamenilor. Dacă băiatul asta poate, și din ce văd poate, atunci pentru ce atâtea răutăți? Va spun eu ceva , dacă erau tablourile și seiful la ei fraieri au fost dacă nu l au oprit ei. Și daca era chiar nu a rupt nimeni porțile ? Eu cred ca zvonul cu tablourile sunt fabulații ale unora contra, sau poate chiar politic

 13. Dacă au descins Mascații la ei cum dracu nu a văzut nimeni treaba asta ? Nici măcar vecinii de lângă casa nu au auzit sau văzut ceva !

 14. Îl cunosc personal pe Alin si este un om excelent,văd aici tot felul de postări răutăcioase , probabil de la partidele celelalte si chiar nu ne interesează pe noi ,cei care îl cunoaștem personal !
  Sunt doar niște invidioși care da ,probabil , mâine ii vor strange mâna si daca aveți ceva de obiectat la adresa lui, deși nu cred , ar trebui sa justificăti !

 15. Fara doar si poate va macină baiatul asta !! Atâta timp cat căutați răutăți ….. ce ziceti?

 16. Un tânăr excepțional cu un caracter frumos si puternic ! Te susținem si te încurajam sa preiei conducerea comunei Osica de Sus !

 17. Bine asta nu este o problema. Ideea este sa rămâi serios
  Eu cel putin asa te cunosc

 18. Aline, mare greșeală faci cu Sârghie. Se vede că îi dai bani să-ți scrie articolele răspunsurile la întrebări seamănă în mare parte cu cele date de Ciocan.

 19. Este un baiat muncitor si corect. Avem nevoie de o generatie tanara pentru a schimba in bine acest judet.

 20. Cred ca ar fi omul potrivit la locul potrivit un om care stie deja ce are de facut mult succes!!!

 21. E un băiat de nota 100 care impune respect prin prezenta. Merita sa fie susținut in orice va vrea sa facă pe viitor. Succes Alin Calota!

 22. Dl. Paun, spre dezamăgirea dvs fac parte dintr-o clasa sociala în care nu am fost nevoit sa strâng mana semianalfabetilor asa cum se obișnuiește la Slatina( căcatul sa fie șef în loc sa puta) .. Și da, suntem de aceeași generatie.. Nu exista invidie, sunt un om implinit, plecat din Slatina de multi ani… Te as ruga dacă ii ești prieten sa faci o ancheta și sa mergi la liceul unde a terminat dl. Calota studiile sa ceri catalogul..sa te lămurești și sa nu crezi în invidia mea..sau la universitatea Constantin Brâncoveanu cotata ca fiind cea mai slaba universitate.. îmi pare rău că promovați asa oameni..asta e cultura!!!

  • Sunt convins ca “nu e nimic personal” si ca notele dvs v-ar recomanda,dar atata ura pentru “disputele” din liceu…ma retrag din discutia asta…va recomand sa va gasiti linistea…eu am amintiri placute cu colegii de generatie…

  • Si eu sint un fost coleg de generatie, cu Alin Calota si cu acest Dobre, chiar cred ca-l recunosc, dupa mizeriile pe care le scoate pe gura…e un fost , cu ghilimelele de rigoare,a condus destinele unei anumite institutii, adopta un stil profesoral,dar plin de ura, nu iubeste pe nimeni, n-are prieteni, nu-l mai accepta nici sotia , are angoase, probleme existentiale,…nu,nu, am innebunit toti, sau , ma rog, aproape toti,copilul acesta, ma refer la Alin, a avut un comportament normal pentru virsta noastra, adica facea ce faceam toti colegii, adica chiulea de la cite o ora, n-a fumat d-alea nasoale, mai bea o bere cu noi, n-a fost un monument de intelepciune, dar nici n-a ramas repetent, a fost un om normal, e un tip care-si aduce aminte cu placere de scoala la intinirea cu colegii nostri, si care vorbeste cu respect de fostii sai profesori…adica e ca noi, cu bune si rele , dar care e ,din cite stiu eu, de vreo 10 ani sef de serviciu,ceea ce spune multe…Spun un singur lucru…Succes in continuare Aline,viata e mai frumoasa cind te musca de cur astfel de imbecili…

 23. Si daca vrea sa candideze care e problema ? Din ce înțeleg eu, si dupa cum pot citii, chiar a răspuns frumos.

  • Daaa, mai ales la prima întrebare. Intra pe Wikipedia și o să citești același lucru

 24. Îl cunosti?sigur ca da…dar cum ar fi sa îl laude invidioșii?probabil când îl întâlnești îi strângi mâna!

 25. Dle George, nu-l cunosc personal pe acest băiat. Dar cred, ca, in ziarele nostre locale si Chiar la dvs pe site a fost menționat ca sefiul a fost găsit la un anume streche. Sa înțeleg ca sunt comenturi cu nevoia de a face rau ?

 26. Ba da seifu? Nu mai e seiful. A mai ramas milenum topografica sau nici aia nu mai e?

  • seiful era la Bărbulescu , firma ESTE a lui Bărbulescu…și-a schimbat numele doar…

   • Tema Invest se numește firma George. Seiful era al lui Daniel Bărbulescu, a rămas cu Olt TV, Fiore Bianco, cinema cafe…

 27. Nu cred ca are nici o treaba cu Valcov, și din fericire pentru mine ca cetățean, când am avut nevoie aceasta persoana chiar a fost atât de bine intenționată ca am rămas șocat ca in administrația locală mai exista astfel de oameni ! Bravo, felicitări! Orice ar spune lumea despre tine o spun pentru ca : 1. Nu au cap. 2. Invidia transforma oamenii in cretini!

  • Îl cunosti?sigur ca da…dar cum ar fi sa îl laude invidioșii?probabil când îl întâlnești îi strângi mâna!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments