AcasăPoliticaAm ajuns într-o postură în care, poate, inamicii mei nu vor ajunge...

Am ajuns într-o postură în care, poate, inamicii mei nu vor ajunge niciodată!

Gigel Știrbu, ministrul Culturii, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sfârșitul săptămânii trecute, despre proiectele prioritare ale ministerului pe care-l conduce,  despre atacurile aduse la adresa sa înainte de numirea în funcția de ministru, dar și despre viitoarele alegerile europarlamentare.

Muzeul Ororilor Comunismului

Unul dintre proiectele pe care Gigel Știrbu, ministrul Culturii, vrea să-l promoveze este acela de a înființa un muzeu al ororilor comunismului. „Unul dintre proiectele mele la Ministerul Culturii este înființarea Muzeului Ororilor Comunismului. Cred că România, după 24 de ani de la mișcările de stradă din 1989, este în măsură să-și asume trecutul care, de fapt, încă ne apasă, și poate să accepte înființarea unei astfel de instituții”, a declarat Gigel Știrbu. Ministrul Culturii este de părere că a venit timpul ca România să-și recunoască greșelile trecutului și că acest muzeu se va adresa, în primul rând, tinerilor, astfel încât aceia care vin după noi să nu mai facă aceleași greșeli.

gigel stirbu 572„Avem atât de multe închisori în care oamenii au sfârșit, avem atât de multe imagini cu ororile comunismului. Sunt multe lucruri pe care le-am trăit, începând de la cartela de pâine, până la cozile la lapte. Exponatele care vor fi acolo sunt convins că vor fi numeroase. Există un institut care studiază aceste orori. Ne vom gândi la modalitățile prin care poate fi înființat, la un spațiu. Trebuie să discut atât cu premierul, cât și cu colegii, să le prezint această propunere. Este o dorință a mea, un proiect al meu din dorința de a prezenta faptele din trecut ce nu mai trebuie repetate vreodată”, a adăugat Gigel Știrbu.

Codul Patrimoniului Național

Adoptarea unui Cod al Patrimoniului Național este un alt proiect pe care Gigel Știrbu dorește să-l realizeze, pentru a duce la o mai bună respectare a legislației în domeniul patrimoniului: „Mai multe legi strânse în viitorul cod vor capacita proprietarul să aibă grijă mult mai mult decât până acum de monumentele istorice. Vom avea dezbateri publice cu toți actorii implicați și sunt convins că va ieși o lege bună, care va pune ordine în acest domeniu, care, până la un moment dat, a fost haotic. În domeniul acesta, este o legislație extrem de stufoasă, iar la un moment dat anumite prevederi din această lege se bat cap în cap. Ar trebui un Cod al Patrimoniului ca toți cei care activează în acest domeniu să știe unde este aria de adresabilitate din punctul de vedere al legislației. Aici se vor găsi măsuri coercitive, punitive, la adresa celor care intervin asupra unor monumente istorice fără autorizații, fără drept, până la capitolul de avizare, de reglement are a monumentelor istorice” a spus Gigel Știrbu. Conform ministrului Culturii, proiectul este realizat în mare proporție, iar luna viitoare va fi lansat în dezbatere publică, sperând să fie aprobat până în vara acestui an.

Sunt oameni invidioși pe munca mea

Referitor la acuzele care i s-au adus înainte de numirea sa în funcția de ministru al Culturii, Gigel Știrbu nu dorește să intre în acest joc murdar, spunând numai: „Nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Sunt convins că aceia care m-au  atacat înainte de nominalizare și au spus lucruri neadevărate despre mine sunt doar niște oameni invidioși pe munca mea. Am ajuns într-o postură în care, poate, inamicii mei nu vor ajunge niciodată”.

Fiind hârșiți în moravurile politice ale județului Olt, ne-am dat seama imediat că ministrul culturii a făcut referire la senatorul Darius Vâlcov, care se visează – în fiecare noapte – din 2012 încoace, ministru.

Cu privire la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai, Gigel Știrbu a spus că PNL Olt va avea un candidat numai dacă liberalii vor merge pe liste separate de social-democrați. „Avem promisiunea făcută de d-l președinte Crin Antonescu, atunci când a venit în vizită că, în situația în care Partidul Național Liberal va candida pe liste proprii la alegerile europarlamentare, Organizația Județeană Olt va avea un reprezentant pe această listă de candidaturi. În situația în care va fi o listă comună cu partenerii noștri din USL, cred că lucrurile stau destul de complicat din această perspectivă. Fiind un număr mai mare de partide, un număr mai mare de doritori, cu siguranță vom avea dificultăți”, a încheiat Gigel Știrbu.

Ionuț DUMITRESCU

5 COMENTARII

 1. NU DEGEABA AI CHINUIT 5 ANI DE STUDII LA SEMINARUL TEOLOGIC CRAIOVA
  ARE GRIJA DUMNEZEU
  FII TARE SI MULTI ANI MINISTRU

  COLEG DE SEMINAR SI OLTEAN
  STEFAN –INFIRMERIE SEMINAR

 2. Am ajuns într-o postură în care, poate, inamicii mei nu vor ajunge niciodată! – lipsa de cultura, de intelect. Cand aud asta ma duce cu gandul la manele. Dar ce sa mai discutam – suntem condusi o tara intreaga de unul ca Gigel care compune manele.

 3. Si Ceausescu se lauda ca a plecat de la coada vacii si a ajuns presedinte.A avut si el dusmani bunaoara dizidentul Iliescu!

 4. si acum ce faci ba, te lauzi. pai intr-o lume normala ajungeai tu ministru al culturii, ba, vreodata. bai analfabetule tu esti semnul clar ca traim in haos. pai cum sa fi tu ba ministrul culturii banditule. va veni si vremea ta cand te vei bucura de binefacerile a ceea ce se cheama PARNAIE.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments