AcasăActualitateAndreea Săndiță, de la „Radu Greceanu”, a câștigat concursul anual pentru tinerii...

Andreea Săndiță, de la „Radu Greceanu”, a câștigat concursul anual pentru tinerii traducători din UE

Andreea Florina Săndiță, de la clasa a XI-a a Colegiului Național „Radu Greceanu” din Municipiul Slatina, a fost declarată cel mai bun traducător de limbă engleză din România. Acesta a participat la concursul anual pentru tinerii traducători din Uniunea Europeană „Juvenes Translatores” organizat de Comisia Europeană și dedicat elevilor de liceu, concurs la care au participat peste 3.000 de adolescenți din 750 de școli, iar lucrările lor au fost notate de traducătorii Comisiei. Andreea Florina Săndiță va fi invitată la ceremonia de decernare a premiilor de la Bruxelles, în data de 8 aprilie a.c., cu ocazia căreia câștigătorii (câte unul din fiecare stat membru) vor primi un trofeu din partea d-nei Androulla Vassiliou – comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret. În total, au fost 28 de liceeni câștigători, câte unul din fiecare țară membră a Uniunii Europene.

sandita si felicia manRecunoscându-i meritele și efortul pe care l-a depus pentru câștigarea acestui trofeu, Inspectoratul Școlar Județean Olt i-a oferit, în cadrul unei conferințe de presă, o diplomă de excelență și un set de cărți în limba engleză. „Este un mare succes al școlii noastre. Lucrul acesta reprezintă o mare bucurie pentru noi și îi suntem recunoscători. Pentru că Inspectoratul Școlar încearcă să evidențieze și să promoveze valorile, câștigarea acestui concurs de o elevă de la «Radu Greceanu» a dat o nouă dimensiune educației lingvistice, iar pe noi ne ambiționează, toate unitățile de învățământ din județul Olt fiind într-o foarte mare competiție în acest sens. Andreea, noi îți urăm să mergi mai departe și, cu siguranță, drumul tău în viață va fi marcat profund de câștigarea acestui concurs. Îți dorim să ai succes de aceeași dimensiune, de același calibru dacă se poate”, a declarat Felicia Man, inspector general al IȘJ Olt.

Totodată, șefa învățământului din Olt a mulțumit și celor două cadre didactice care dus-o pe Andreea la câștigarea acestui concurs. Larisa Nicola – profesoara de clasă de limbă engleză a Andreei și profesoara Geanina Pârvu, directorul CNRG Slatina au primit câte o diplomă de excelență și premii în cărți.

andreea sandita01„Am ales să particip la acest concurs din ambiție, pentru că am participat la olimpiadă în ultimii doi ani și am vrut să demonstrez că pot și mai mult de atât. În plus, engleza este pentru mine o pasiune, este ceva ce fac din plăcere, din ușurință, ceva pentru care cred că merită să trăiesc, ceva pentru care pun suflet. Aș fi vrut să urmez mai departe cursurile în străinătate, dar nu cred că se va ivi ocazia. Inițial, înainte să particip la acest concurs, mă gândeam să urmez Facultatea de Drept, însă acum că mi s-a confirmat oarecum nivelul de pregătire în limba engleză mă gândeam că aș putea urma o Facultate de Limbi Străine. Prima oară când am auzit pe cineva vorbind în limba engleză m-a pasionat foarte, foarte mult accentul acelei persoane și am decis că acel lucru avea să mă reprezinte, avea să mă ajute să mă fac remarcată. Engleza o fac din clasa a III-a, prima oară am învățat această limbă cu profesoara Carmen Nedelcu, apoi am ajuns la liceu și le-am avut ca profesoare pe Larisa Nicola și pe Raluca Ivănuș, iar acum continui pregătirea cu profesoarele Larisa Nicola și Larisa Masai”, a declarat Andreea Florina Săndiță.

isj man sandita„Ne-am înscris de câteva ori la acest concurs, este singurul an în care am fost selectați. Condiția era să participe elevi de 17 ani, iar acesta este anul Andreei. Este anul în care chiar are 17 ani, altfel nu mai putea să participe. Am avut cinci elevi care au participat. Au fost mai mulți pregătiți, în urma selecției făcute de cadrele noastre didactice au participat cinci, trei la engleză, doi la franceză și unul de rezervă la spaniolă. A fost alegerea lor să traducă din engleză în română sau din română în engleză”, a menționat Geanina Pârvu.

Și prof. Larisa Nicola a ținut să-și felicite eleva: „Andreea rămâne ambițioasă în continuare, ea o să fie unul dintre cei patru elevi care o să susțină un discurs în fața Comisiei Europene, atunci când vom merge la Bruxelles”.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments