AcasăEditorialAndrei Iordache este un nume care produce fiori reci clientelei politice din...

Andrei Iordache este un nume care produce fiori reci clientelei politice din Slatina!

Se știe că Slatina este un oraș rănit de proprii lui conducători. Delictul de a-ți distruge orașul în care te-ai născut a fost o practică a ultimilor primari care au fost ajutați în „opera” lor de devalizare de către partidele pe la care s-au perindat: PDL și PSD!

Așadar, din punct de vedere politic, răul cel mai mare făcut acestui oraș aparține celor două partide care – din păcate – au fost susținute și de fostul PNL Olt, în folosul privat al unor granguri așa-ziși liberali, care au alcătuit clientela politică a lui Ioan Ciugulea, astăzi lider ALDE.

andrei iordache 634Am avut de-a face cu niște elite derizorii, călăuze oarbe ale unei democrații originale, aflate mereu sub semnul delictului, călăuze care au ilustrat și ilustrează încă, fidel, personajele din „Ferma animalelor”, de George Orwell.

Slătinenii își pun întrebarea: alegem în continuare un reprezentant al unui partid, exponentul unui clan și al unui grup clientelar și obscur de interese sau ne pregătim sufletește să votăm un candidat independent, care – odată instalat pe fotoliul Primăriei Slatina – nu mai este obligat să plătească tribut „turcilor” din vârful partidului-mamă, oricare ar fi el?

Mâna văzută și nevăzută a clienților politici puși în fruntea Slatinei a demonstrat, până acum, că poate breveta răul absolut. Din păcate, slătinenii au tăcut smeriți așteptând un Mesia politic ca să-i răzbune și ca să le rezolve problemele, să modifice benefic ierarhiile acestui municipiu. Au votat prost și au suportat umilințe la care n-au fost supuși nici măcar în regimul comunist.

Acest Mesia nu va veni niciodată, iar magma răului se va prelinge, în continuare, ca o mlaștină pe soarta noastră, perpetuând astfel cultura suferinței și a iresponsabilității. Slătinenii însă nu au nevoie nici de “sfinți” și nici de „fete mari”, care să le repună speranța în mișcare. Au nevoie de un candidat, probat administrativ în treburi gospodărești de interes general, un om care nu semnează condica la un partid anume. Acela pare a fi Andrei Iordache, șeful Spitalului Județean de Urgență Slatina, un tânăr hotărât să-i obișnuiască pe stăpânii absoluți să nu mai fie stăpâni și pe cei umili să nu se mai umilească în fața „icoanelor” politice locale. Aceste „icoane” politice din capul trebii care, până în prezent, au exploatat la sânge nefericirea celor mulți pentru prosperitatea familiilor lor și ale câtorva căpetenii politice, chemate astăzi ca să dea socoteală pentru faptele lor.

Avem – iată – posibilitatea, pentru prima dată de la Revoluție încoace, să nu mai votăm cu cei care ne râd în nas, care ne disprețuiesc și care au abjurat și abjură întotdeauna de la orice credință. Andrei Iordache este un nume care produce sudori reci pe spinările actualei clientele politice din Slatina.

Dumitru Sârghie

2 COMENTARII

  1. De 2 ori am deschis acest ‘ziar online’ in acest an si ce vad? Doua editoriale pupacioase in dos catre acelasi personaj. Un personaj pus si reinnoit director temporar al SJU pentru ca nu indeplineste atributele de a candida corect la postul de director, incearca sa sparga voturile opozitiei psd. hi, hi, hi!

  2. O constructie interesanta si cu siguranta castigatoare ! INDEPENDETI PROFESIONISTI versus POLITRUCI INCOMPETENTI !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular