AcasăAngajatorii sunt obligați să anunțe locurile de muncă vacante și ocuparea acestora
Array

Angajatorii sunt obligați să anunțe locurile de muncă vacante și ocuparea acestora

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt reamintește tuturor angajatorilor (persoane fizice/ juridice de drept public sau privat) că, potrivit art. 10 din Legea  nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, au obligația de a comunica agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă (AJOFM) toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Comunicarea locurilor de muncă vacante se realizează prin completarea și transmiterea Anexei 1A din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002.

De asemenea, angajatorii au obligația să comunice și ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost declarate la AJOFM, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii. În acest sens, angajatorii completează și transmit Anexa 1B din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 76/2002.

angajatori net netLocuri de muncă vacante sunt, potrivit actului normativ mai sus menționat, locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum și locurile de muncă nou create.

Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizație de șomaj au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați, conform art.41 alin.(2) din Legea nr.76/2002.

Nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea nr 76/2002 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei. De asemenea, nerespectarea prevederilor art. 41 alin. (2) constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments