AcasăActualitateAnsamblul Folcloric „Ghiocelul” din Cezieni a obținut marele premiu al Concursului Național...

Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” din Cezieni a obținut marele premiu al Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” de la Slatina

În perioada 27-28 iunie a.c., 1700 de copii și tineri s-au „luptat” în cadrul ediției a XV-a a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc”, ce a avut loc la Slatina. Timp de două zile, cele 20 de formații de călușari, căiuți, ansambluri folclorice și de dansuri populare venite din țară, precum și călușari și ansambluri folclorice din 35 de localități oltene au încercat să impresioneze juriul și publicul prin prestațiile lor. În urma deliberării, juriul a decis că Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” din comuna olteană Cezieni, condus de coregraful Doru Țenea, merită marele premiu al concursului, ce a constat într-o statuetă călușar oferită de Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina.

festival calus

Au mai fost oferite, din partea organizatorilor, 60 de premii pe cele nouă secțiuni: formații de dans fete; formații de dansuri mixte; formații de căluș; fanfare și tarafuri; ansambluri de cântece și dansuri; cete de călușari; obiceiuri călușărești; ansambluri din țară și formații de căiuți. Câștigătorii secțiunilor au primit trofee, obiecte din ceramică de Oboga, plachete și diplome.

Totodată, invitatul de onoare al acestei ediții – Ansamblul Folcloric Speranța din Solotvyno (Ucraina) – a obținut premiul special al juriului.

Ionuț Dumitrescu

1 COMENTARIU

  1. Did you just insult people from Nebraska, North Dakota and all non-descript places? Who are you going to trash next, people from West Bumfuck? LOL

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular