Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni, județul Olt, a fost desemnat marele câștigător al celei de-a opta ediție a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete – Morenete”. Concursul a fost organizat de Clubului Copiilor Moreni și Școala Art Canto Morena, cu finanțare de la Ministerul Educației și Primăriei municipiului Moreni, județul Dâmbovița, și a reunit peste 300 de concurenți din toată țara. 40 de soliști și instrumentiști, dar și peste 25 de ansambluri și grupuri folclorice au participat la secțiunile festivalului, și anume soliști vocali, instrumentiști muzică populară, ansambluri folclorice de dansuri, grupuri vocal-folclorice, ansambluri folclorice de cântece și dansuri.
Județul Olt a fost reprezentat cu cinste de Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, Ansamblul Folcloric „Călușul” din Scornicești, Grupul vocal folcloric „Plai de dor” din Slatina, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Oltețului” din Osica de Sus, câștigătorul trofeului festivalului de anul trecut.
Așa cum spuneam, trofeul ediției din anul 2024 a Festivalului „Dragobete – Moronete” a ajuns la Ansamblul Folcloric de dansuri populare „Mugurașii Brâncovenilor”, coregraf este Sandu Rizea, instructor Andrei Petre, iar coordonator fiind chiar primarul localității – Ion Cheroiu.
La secțiunea muzică populară, marele premiu a fost câștigat de Ovidiu Nicușor Prunoiu, din Craiova, prin, iar Grupul vocal folcloric „Plai de dor” din Slatina a obținut premiul I. S-au mai acordat premii I, II, III, dar și mențiuni, la toate secțiunile și categoriile concursului folcloric.
Dragoș Sîrghie