AcasăPoliticaAnul 2016 va găsi PDL la guvernare

Anul 2016 va găsi PDL la guvernare

Elena Udrea, candidat pentru președinția PDL, a fost prezentă, luni, 11 martie, la Slatina, pentru a-și susține moțiunea în fața a ceea ce a mai rămas din PDL Olt.

Alături de domnia-sa, au stat Florin Popescu – deputat de Dâmbovița, Răzvan Murgeanu – fost secretar de stat, Romeo Rădulescu – deputat de Vâlcea și Adrian Rădulescu – fost  deputat și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Atmosfera a fost una incendiară, Elena Udrea reușind, prin discursul său,  să-i însuflețească pe participanți, să le readucă în suflet speranța că PDL poate renaște ca pasărea Phöenix din cenușă.

De remarcat este faptul că Mariana Gheorghe – președinta PDL Balș, Marian Vasile – primarul comunei  Studina și finanțistul Ștefan Gheorghe și-au exprimat deschis susținerea pentru ca Elena Udrea să preia șefia partidului, după alegerile din 23 martie a.c.

Prezentăm, în continuare, luările de cuvânt de la această importantă întâlnire pentru viitorul politic al României.

lansare udrea

Siminica Mirea, președinte interimar PDL Olt:

Elena Udrea a fost cel mai bun ministru din Guvernul Boc

 „Avem bucuria de a o avea astăzi în mijlocul nostru pe d-na deputat Elena Udrea care, după cum știți, a intrat în cursa pentru șefia partidului, alături de d-l președinte Vasile Blaga și de d-na europarlamentar Monica Macovei. După ce săptămâna trecută, d-l președinte Vasile Blaga și-a prezentat moțiunea la Slatina, astăzi avem onoarea să o avem alături de noi pe d-na deputat Elena Udrea, împreună cu echipa dumneaei.

Competiția care s-a declanșat în partidul nostru este un lucru benefic și are rolul de a găsi drumul cel mai bun pentru PDL. Ca la finalul acestei competiții, adică după 24 martie, toți membrii partidului, împreună cu echipa care va câștiga alegerile, să fie uniți și să formeze o echipă. O echipă câștigătoare la următoarele alegeri. În vederea atingerii acestui obiectiv politic, avem nevoie în fruntea partidului de colegi curajoși, de oameni care să pună mai presus de interesele personale pe cele ale României și ale PDL. Elena Udrea a fost cel mai bun ministru din Guvernul Boc, indiferent de ceea ce încearcă să spună o parte a mass-mediei, aservită actualei puteri.”

Marian Vasile, primarul comunei Studina:

Elena Udrea suna și mă întreba cum stau lucrurile la Olt

„Deocamdată îi spun d-nei Elena Udrea,  d-na ministru. După 23 martie mă voi adresa cu d-na președinte. Pentru că așa este normal să fie. În toată perioada cât d-na Udrea a fost ministru Dezvoltării, am văzut cu adevărat ceea ce înseamnă să fii un om care să ții cont de interesele românilor. Și vă spun asta cu toată sinceritatea. D-na ministru a încercat și a reușit, în mare parte, să controleze și să gestioneze foarte bine situația. Au fost proiecte pentru grădinițe, școli și multe, multe altele pe care le știți foarte bine, de care au beneficiat toți cetățenii României, indiferent de coloratura politică.

A fost o presiune fantastică făcută asupra mea. Numai că eu am fost educat și mi-a intrat bine în conștiință că verticalitatea este cel mai important lucru pe care poate să-l aibă un om. Pentru că dacă nu suntem verticali și fugim toți după cum bate vântul, însemnă că nu ne putem ridica niciodată ca oameni.

Vreau să vă spun câteva motive pentru care d-na ministru Elena Udrea trebuie susținută. Venim din același mediu, din mediul privat și n-am intrat în politică pentru a câștiga. Am intrat în politică pentru a construi și pentru a lăsa ceva în spatele nostru.

Eu am avut un respect extraordinar pentru d-l președinte Blaga, dar de la alegerile generale și până acum nu știu câți și-au adus aminte, de la nivel central, că și Oltul are unul sau doi primari PDL. Sau ce organizații sunt aici, ce presiuni sunt, cum se stă aici… În toată această perioadă d-na Elena Udrea suna și mă întreba cum stau lucrurile la Olt. Și îmi spunea să țin steagul sus și să merg înainte. Este mare lucru când un om politic de la nivel central își aduce aminte de o organizație așa cum este Oltul. Acestea sunt cele mai mari motivații pe care le poate avea un om responsabil din punct de vedere politic.

D-na Udrea are o capacitate remarcabilă de a motiva oamenii și de a-i stimula și, în același timp, de a scoate acea tensiune care se acumulează în timp. Este o calitate pe care am întâlnit-o la foarte puține persoane.

Sunt convins că pe 23 martie fiecare dintre dvs. veți analiza, în primul rând, ceea ce înseamnă viitor pentru noi. Pentru că mai rău de atâta, fraților, nu ne poate fi! Haideți să încercăm să schimbăm lucrurile. Este în natura noastră… Haideți să mergem pe valorile PDL, pentru care eu am intrat în acest partid. Indiferent de rezultatul acestor alegeri, deși eu știu că d-na Udrea va fi președinte, trebuie să rămânem uniți. Pentru că, dacă rămânem uniți, putem merge înainte și putem să arătăm că noi suntem cei de dreapta. Nu cei care pleacă azi, nu cei care vor pleca mâine, nu cei care vin decât să-și urmărească interesele personale.”

lansare udrea 3

Ștefan Gheorghe:

Cred că fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm faptele

„Vorbea d-na Udrea în discurs despre asumarea responsabilității. Este un lucru fundamental. Și eu cred în asumare, cred în responsabilitate… Cred că fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm faptele. Fapt pentru care eu vă spun că o susțin total pe d-na ministru la candidatura pentru președinția PDL. Am urmărit discursul d-nei Udrea… Un discurs extrem de puternic, esențializat, percutant. Cam aceleași nemulțumiri le am față de PDL. Un partid care a uitat de noi, cei din teritoriu.

Cred că a sosit momentul să ne alegem un lider puternic. Elena Udrea a arătat că este un lider puternic, este un lider charismatic, este speranța… Vă rog să alegem speranța!”

Mariana Gheroghe:

M-am săturat să mimăm că facem politică în județul Olt

„Iubesc acest partid și iubesc politica. Acesta este principalul motiv pentru care o susțin pe Elena Udrea. Facem politică din suflet și facem politică în linia întâi. Sau cel puțin am făcut politică de primă mână. Îi mulțumesc pentru onoarea pe care a făcut-o unei simple organizații dintr-un oraș de provincie, aceea de a mă invita la acea moțiune. Cu tot dragul aș fi mers și la depunerea moțiunii d-lui Blaga, dacă m-ar fi invitat.

O susțin pe Elena Udrea pentru că vreau să fac politică în Olt. Nu vreau să mimez că fac politică. M-am săturat să mimăm că facem politică în județul Olt. Vreau să fac politică pentru că nu datorez nimănui nimic. Am intrat în politică cu o recunoaștere profesională. Am intrat în politică titulară. Am intrat în politică cu grade didactice, am intrat în politică cu gradație de merit. Am intrat în politică fiind metodist la IȘJ din 1995. prin urmare, funcția trecătoare pe care am deținut-o de inspector școlar general a fost o onoare pentru PDL, pentru că prin ceea ce am făcut în activitatea desfășurată am adus onoare și cinste partidului.

Îi mulțumesc d-nei ministru pentru ceea ce a făcut pentru județul Olt, pentru banii pe care i-a trimis la Liceul cu Program Sportiv. În 2007, când am fost președintă la PDL Balș, a fost   singurul lider politic de la București care a acceptat să vină în orașul Balș. De aceea, o susțin pe d-na ministru, îmi asum acest lucru și sunt pregătită să-mi primesc pedeapsa. Sunt convinsă că ne veți reda demnitatea și onoarea. Vă urez mult succes și vă mărturisesc că toți delegații din organizația mea vă vor susține, nu pentru că asta le-am cerut eu, ci pentru că asta își doresc.  Vă felicit pentru tot ceea ce ați făcut și pentru ceea ce faceți! Vă mulțumesc că existați, sunteți ultima mea  speranță!”

Elena Udrea:

Votați viitorul partidului, nu trecutul lui!lansare udrea 2

Este într-adevăr o competiție importantă pentru noi, pentru că momentul în care se află PDL este unic în istoria lui. PDL, după 10 ani de victorii, după ce a dat de două ori președintele României, a dat guvernarea, a dat președintele Camerei, al Senatului, astăzi este în opoziție. A pierdut două rânduri de alegeri și continuă să scadă. Lucru care nu bucură pe nimeni, dimpotrivă ne îngrijorează. Prezența dvs. aici arată că suntem interesați de soarta acestui partid și de drumul pe care el urmează să meargă din 24 martie încolo. Avem nevoie să renaștem în acest moment…

PDL a guvernat responsabil România… Partidul acesta a reușit să treacă țara prin cea mai grea criză economică pe care am trăit-o în ultimii 20 de ani. Sigur că, la fel ca orice partid politic la guvernare, nu toate au ieșit așa cum am vrut. Au fost și lucruri pe care am vrut să le facem mai bine. Nu le-am făcut. Dar am guvernat responsabil România, am guvernat fără să mințim oamenii. Ceea ce am putut să facem am făcut. Ceea ce n-am putut să facem, am spus oamenilor că nu putem să facem. Spre deosebire de USL care a mințit poporul în decembrie. Și acum se dovedește minciuna lor. Au promis românilor că vor trăi mai bine și românii trăiesc, din zi în zi, mai prost și mai scump. Au promis românilor că vor trăi mai ieftin și noi vedem că au crescut taxele și impozitele, au crescut prețurile la alimente, la energie, la combustibil. Vor crește prețurile și la gaze… Avem cea mai mare inflație din UE. Oamenii încep să simtă pe pielea lor ce a însemnat încrederea pe care au acordat-o USL. Și va veni vremea când oamenii vor fi dezamăgiți. Cât va mai ține circul făcut la televizor de USL? Cât vor mai fi oamenii păcăliți de show-ul mediatic pe care îl fac Ponta și Antonescu. Lucrurile acestea nu țin de foame sau de cald. Și, pe măsură ce oamenii vor constata că vor plăti mai mult din buzunar ca să trăiască, își vor da seama ce a însemnat guvernarea PDL.

Au fost și măsuri care au supărat oamenii, dar dincolo de aceste măsuri am făcut drumuri, am adus apă, am făcut proiecte, am reabilitat școli și spitale. Niciodată ministerul pe care  l-am condus n-a făcut terenuri de fotbal, pentru faptul că nu se ocupa cu așa ceva. A fost un teren de fotbal făcut în pantă de un primar PSD din județul Timiș, cu bani de la Tăriceanu.

Trebuie să ne luptăm cu USL, dar din păcate mulți nu mai văd un viitor în PDL. Toți s-au retras din prima linie a partidului și la alegeri au lăsat partidul fără lideri. Păi, dacă un simplu membru nu-și vede liderul luptând împotriva adversarului politic, atunci cum să mai lupte el?

Ce soartă va avea PDL în continuare? Răspunsul trebuie să-l dăm cu toții pe 23 martie. Pentru că această competiție nu este despre Udrea, nu este despre Blaga sau Macovei, este despre viitorul PDL? N-are relevanță dacă noi suntem prieteni sau nu, dacă d-l primar de la Studina este susținătorul meu sau nu, dacă d-na președinte este susținătoarea d-lui Blaga sau nu. Important este dacă noi toți cei de aici mai susținem PDL sau nu. Eu cred că cei care suntem aici mai vrem o carieră politică și o vrem în PDL. Că altfel plecam și noi după Stănișoară sau Frunzăverde.

Putem, din nou, să construim o echipă puternică. Putem să punem în fruntea partidului un om energic, un om care vrea să se bată, un om care s-a construit politic pe lupta cu adversarul politic. Un luptător se naște, nu se face. Dacă n-ai fost luptător nu poți într-o campanie să te transformi. Partidul acesta are nevoie în fruntea lui de un om care să vrea să se bată pentru PDL, un om care să aibă curajul să o facă, un om care n-are complicități, care nu face compromisuri, un om căruia nu-i este frică nici de putere, nici de adversarul politic, nici de presa puterii.

La Olt este o organizație care a trecut prin momente grele. Să-ți plece liderul, să-ți plece omul care ținea aici partidul unit… Suntem suficient de mulți și de puternici să reconstruim partidul și aici la Olt. Dar asta o vom putea face dacă, avem încrederea unul în celălalt, dacă suntem loiali partidului, dacă n-avem complicități cu USL și nu ne simțim datori lui Vâlcov. Vâlcov a părăsit echipa, acum e cu PSD. Ne trebuie un om care să ridice partidul din nou.

Moțiunea mea, modul în care am gândit scrierea ei, arată un alt fel de a face politică. Această moțiune, „Noul PDL, o nouă Românie”, arată rolul pe care eu aș vrea ca partidul să-l aibă în istoria României și în viitorul României. Această moțiune este scrisă cu ajutorul colegilor. Am adunat propuneri de la colegi și voi pleca și de aici cu propuneri de la dvs. Eu nu cred că ideile bune sunt toate la mine, nu sunt toate la București. Ideile cele mai bune vin de la baza partidului, pentru că dvs. vă întâlniți zi de zi cu electoratul și știți cel mai bine ce-l doare. Liderii partidului, de regulă, stau în birouri. Nu e cazul meu. Mie îmi place să stau între oameni. Mi-a plăcut să stau între oameni și ca ministru și am stat și când era greu și trebuia să explic de ce s-au impozitat pensiile, de ce s-au tăiat salariile. Am stat între oamenii, răspunzând și la întrebările incomode.

Este nevoie de o schimbare în PDL, pentru că mai rău decât ce se întâmplă acum în percepția publică cu PDL e să nu se schimbe nimic după 23 martie. Nu contează dacă noi ne vedem frumoși, deștepți și buni. Dacă electoratul nu ne vede așa, nu valorăm nimic. Orice partid politic se măsoară în cât electorat are în spate. Dacă nu iei voturi nu ești mare politician. Politica este pe voturi… Iar pentru a lua voturi trebuie să fii credibil.

Astăzi sunt în această competiție pentru că instinctul îmi spune că pot fi liderul de care are nevoie acest partid. Îmi pare rău că în iunie nu m-am bazat pe instinct și nu am candidat eu la Primăria Capitalei, pentru că altul ar fi fost scorul partidului la București. Chiar și așa, mi-am asumat, împreună cu echipa, că nu mi-am atins obiectivul și mi-am dat demisia. Că ne-am propus 25% la locale am luat 23%. Și ne-am dat cu toții demisia. Așa că sunt un simplu membru… Dar actuala conducere și-a propus 30% la alegerile parlamentare și a luat 16%. Și nimeni nu-și asumă nimic. Nu poți să fii lider politic fără să-ți asumi eșecurile. În politică, nu-ți dă nimeni un scaun ca să pleci cu el acasă. Îl ocupi câtă vreme îți atingi obiectivele. Și nu moare nimeni dacă te mai dai și la o parte, la un anumit moment. Un lider politic dacă nu iubește oamenii, dacă nu poate să strângă, pe stradă, mâna oamenilor, dacă nu poate să-i privească în ochi, dacă nu poate să stea de vorbă cu ei și atunci când oamenii îi spun ceea ce nu-și dorească să audă, nu are putere să conducă un partid. Este nevoie de un om care să poată să aducă electoratul lângă noi. Un om care să dea încredere și energie…

În toată cariera mea politică, m-am luptat permanent cu adversarul, indiferent cine a fost el. Indiferent cât de mare, cât de puternic… Nu am făcut compromisuri, nu am cedat niciodată. Am rezistat șantajului și întotdeauna ceea ce am obținut am obținut prin luptă. Sigur că e mai comod să cazi la pace. Dar eu câtă vreme am crezut în lucrurile pentru care m-am luptat, m-am dus până la capăt fără să vreau să cad la pace cu nimeni.

Cred că cel care va trebui să conducă PDL, în primul rând trebuie să fie un om energic. Trebuie să fie un om care să nu fie la finalul carierei, ci la începutul ei. Partidul acesta e la un nou început, nu e la începutul lui. Eu nu îmi fac calcule pentru încă doi ani în politică, eu îmi fac calcule pentru încă 20 de ani în politică și apoi, bineînțeles, voi face pasul în lateral. Dacă îmi asum un rezultat, vă asigur că îl voi obține.

Cred că împreună putem să recâștigăm electoratul pe care l-am avut. Cred că puteam să recâștigăm alegerile. Cred că putem să redevenim numărul unu și să revenim la guvernare. Haideți să oprim scăderea partidului și să găsim drumul care să ne ducă înapoi la victorie! Drumul acesta este în puterea noastră.

Eu vă cer să aveți încredere că pot să fiu liderul de care PDL are nevoie și împreună putem, din nou, să câștigăm alegerile și împreună putem, din nou, să guvernăm România. Anul 2016 va găsi PDL la guvernare, dar pentru asta vă cer să aveți încredere și să formăm o echipă. Vă aștept pe 23 martie să votați viitorul partidului și nu trecutul lui!”

Dumitru Sârghie


5 COMENTARII

  1. HORROR,IN PIZDA MA-TII,DACA NU RECUNOSTI CA TU ESTI CEL CARE II SUGI PULA LUI dfARIUS,CEL CARE A PROMOVAT-O PE DNA GHEORGHE

  2. “O susțin pe Elena Udrea pentru că vreau să fac politică în Olt. Nu vreau să mimez că fac politică. M-am săturat să mimăm că facem politică în județul Olt. Vreau să fac politică pentru că nu datorez nimănui nimic. Am intrat în politică cu o recunoaștere profesională. Am intrat în politică titulară. Am intrat în politică cu grade didactice, am intrat în politică cu gradație de merit. Am intrat în politică fiind metodist la IȘJ din 1995. prin urmare, funcția trecătoare pe care am deținut-o de inspector școlar general a fost o onoare pentru PDL, pentru că prin ceea ce am făcut în activitatea desfășurată am adus onoare și cinste partidului” – Jegos , huuuuu , Horooor …

    • Mars in pizda ma-tii de limbist basist !!!! La zid cu toti imbecilii portocalii , nazisti , hoti si analfabeti ….

  3. Votati încă odată pe cei care s-au hrănit şi s-au îmbogăţit din suferinţa poporului şi veţi fi ca- n trecut, nişte oameni fără viitor.!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments