Recent, Secția de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost dotată cu aparatură medicală modernă, datorită donării acesteia de către Clubul Rotary Slatina. Copiii cu probleme neuromotorii vor beneficia de două verticalizatoare, un aparat de electroterapie și de o bicicletă ergonomică.
La conferința organizată cu ocazia prezentării noilor aparate, au fost prezenți Simona Capisiziu, fost președinte al Clubului Rotary Slatina, inginerul Radu Ioniță, actualul președinte al Clubului Rotary Slatina, Andrei Iordache, managerul SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, directorul medical al SJU Slatina, Elena Vișan, directorul economic al SJU Slatina, Laura Jijăescu, șef al Ambulatoriului de Specialitate.
„La începutul anului, împreună cu colegii din club, am avut ideea susținerii acestui proiect pe care să-l finanțăm în urma desfășurării Balului Anual Rotary. E un bal pe care-l organizăm, de doi ani încoace, inițial pentru a aniversa activitatea clubului și, bineînțeles, scopul caritabil-umanitar al fiecărei ediții în parte. Atunci, am stabilit obiectivul balului, respectiv dotarea cu aparatură nouă a Secției de Recuperare Neuromotorie Pediatrică a SJU. Ulterior, în luna mai, a avut loc Balul, la care au participat 160 de persoane care, prin contribuția proprie, la care s-au adăugat și sponsorizări, au dus la colectarea sumei de 30.000 de lei, folosită pentru achiziționarea aparaturii. În urma discuției cu reprezentanții spitalului, am stabilit că este prioritară în funcționarea secției pe care o conduce d-na doctor Conea. Pentru Clubul Rotary și membrii săi, proiectul a fost unul de suflet, susținut, pentru care ne-am mobilizat cu toții în organizare și căutare de furnizori. Noi spunem că ne-am atins obiectivul, dar totul e la început”, a declarat Simona Capisizu.
În discursul său, medicul Daniela Conea, șeful Secție de Recuperare Neurmotorie Pediatrică, a mulțumit membrilor Clubului Rotary pentru inițiativa acestora, spunând că aparatura primită era mai mult decât necesară, având în vedere faptul că, în ultima perioadă, tot mai mulți copii cu probleme, din cauză că nu fac mișcare și timpul liber și-l petrec în fața calculatorului sau folosind tableta:
„Aparatura pe care am primit-o, cu mare bucurie, este necesară pentru a ne permite să avem o eficiență mai bună în recuperarea micilor noștri pacienți. E vorba despre niște verticalizatoare, două la număr, pe care le folosim, unul pentru copii mai mici și celălalt pentru copii mai mari, copii care încă nu pot să-și mențină postura ortostatică, în special cei care sunt paralizați. Ne ajută foarte mult pentru copii mari, deoarece pe cei mici îi mai poți pune în picioare și menține, dar pe cei mari e mult mai greu. Am primit și un aparat de electroterapie, care ne e eficient, și o bicicletă ergonomică, care e un pic deosebită de cele obișnuite, în sensul că are o bază mai largă de susținere și poate fi folosită și la copiii cu paralizie cerebrală. Aparatura e eficientă, am început s-o folosim deja. Majoritatea aparaturii medicale din secție este uzată, are peste 20 de ani. Gândul nostru e să încercăm să schimbăm, încet-încet, aparatura medicală. Fluxul de pacienți este mult mai mare decât putem noi să tratăm și, de aceea, lucrăm numai pe bază de programare. Ce pot să vă spun e că, în momentul de față, programările au ajuns undeva prin luna martie a anului viitor, în regim de 20-30 de internări pe săptămână”.