AcasăPoliticaAȘA E, DOMNULE ALBOTĂ, NUMAI ACASĂ VIAȚA ARE ROST!

AȘA E, DOMNULE ALBOTĂ, NUMAI ACASĂ VIAȚA ARE ROST!

Partidele vin și pleacă, oamenii rămân! Ei pleacă temporar doar ca să se întoarcă… ACASĂ! Un om politic, fie el și rapace, ursuz ori nu prea sentimental, are în structura lui sufletească nostalgia vetrei, a locului din care a văzut lumina soarelui. Fiindcă, locul natal e ca mirosul sângelui pe care, oriunde ai pleca, îl iei după tine.

Vă spuneam, dragi cititori, că partidele vin și pleacă, dar oamenii adevărați rămân, indiferent de partidul la  care au figurat. Rămân în memoria cetățenilor adevărați , indiferent că aceștia, la rându-le, au pus ștampila pe un partid sau altul, pe un nume sau altul, din dreapta sau din stânga.

Un astfel de politician, simpatizat de mai toate categoriile de alegători, pentru profesionalismul său, este cu siguranță Emil Albotă, candidat la Primăria Slatina.

emil albota 642Valurile, vremurile pe care le trăim astăzi pot, la o adică, scoate UNPR-ul din vizorul nostru electoral…cât de curând. Puteri oculte, deasupra bunei-credințe a prof. Albotă, puteri care lucrează subteran pentru structuri oculte pot anula acest partid artificial și dubios creat de Traian Băsescu, urmând ca structurile sale din teritoriu să fie înglobate altor structuri politice, probabil la fel de oculte.

Nu doresc să dezvolt acum acest subiect, vreau doar să spun că în chingile unor partide oculte pot cădea mulți oameni de calitate, de bună credință și educați, așa cum este și prof. Albotă.

Cine poate, bunăoară, să-i ia caracterul, educația, comportamentul, omenia, patriotismul și știința de carte ale lui Albotă, chiar dacă se pulverizează UNPR?

Întrebarea e valabilă și în cazul lui Victor Iacobescu, profesorul candidat de la MIȘCAREA POPULARĂ, un alt partid incert, dar și în cazul multor altor lideri și candidați din Olt, care nu-și pot pierde calitățile morale și intelectuale dacă partidul lor dispare.

Intrarea în reparație capitală a unor formațiuni politice din care fiecare face parte nu pot afecta prestigiul, profesionalismul și bunul simț al membrilor săi, cu condiția ca acei oameni enumerați mai sus să aibă aceste calități.

Nici dragostea de locurile natale nu poate fi abolită de vreun partid, în viață, mort sau care mai dă puțin din picioare. Păi, dvs. cum interpretați, dragi slătineni, următorul mesaj trimis prin eter de către Emil Albotă înspre domniile-voastre:

«Indiferent unde mă aflu și care sunt preocupările mele profesionale, gândurile îmi sunt „acasă”. În orașul meu pe care îl iubesc, la slătinenii care sunt „marea mea familie”, la oltenii pe care, cu mândrie, îi reprezint aici la Ministerul Educației.

Am pășit de curând pe pragul unui nou an plin de optimism, nutrind speranța unui „mai bine”, de ce nu a unui „mult mai bine” pentru noi toți. Din păcate, lumea mea de acasă sub povara unui ridicol și neașteptat doliu.

Întâi, a plecat dintre noi, înfrânt de o boală cruntă, un vechi și apreciat jurnalist local. Apoi, un stupid accident de vânătoare curmă viața unuia dintre primarii de frunte ai Oltului. Și, de parcă hazardul a mai cerut un tribut, doi tineri, dureros de tineri, sunt răpuși de inconștiența unui șofer.

Îi plâng pe toți cu aceeași durere în suflet pentru că, dincolo de profesiunea lor, dincolo de statutul lor social, de vârsta sau culoarea lor politică, au fost oameni ca și noi, au fost parte din „marea noastră familie…”

Dumnezeu să-i odihnească!»

E clar, domnule profesor, numai ACASĂ viața are rost și, de aceea, noi vă așteptăm, cu prietenie și respect, să intrați în competiția pentru salvarea Slatinei, fiindcă orice ezitare din partea dvs., în aceste momente tulburi pentru Olt și pentru țară, ar fi interpretată ca o lașitate…

Bine veți reveni…ACASĂ!

Dumitru SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments