AcasăActualitateASCAR, cu sprijinul ALRO și în colaborare cu CJ Olt, a donat...

ASCAR, cu sprijinul ALRO și în colaborare cu CJ Olt, a donat un pian, în valoare de 17.000 de euro, Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina

Astăzi, 23 mai 2024 – Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare cu Consiliul Județean Olt, a organizat cel de al doilea eveniment anual pentru sprijinirea tinerilor artiști din județul Olt. În cadrul acestui eveniment, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, din Slatina, a primit, prin donație, un pian, în valoare de 17.000 de euro, pentru a fi folosit de copiii și de tinerii pianiști din județul Olt.

Au fost prezenți Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Gheorghe Dobra – directorul general al ALRO Slatina, Marian Năstase – președintele Consiliului de Administrație al ALRO, Adrian Bărbulete – inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adina Gruia – profesor de geografie și director al Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina, profesor Ilie Brăileanu – director al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, elevi și profesori ai liceului gazdă, dar și alți copii talentați ai județului Olt.

Tinerilor artiști din județul Olt, în special în domeniile muzicale și ale dansului, le-au fost decernate și premii.

„Anul trecut, când am lansat programul de sprijinire a viitorilor artiști din județul Olt, am identificat un număr impresionant de copii și de tineri talentați, care au nevoie de sprijinul nostru, pentru a-și atinge potențialul. Așa se face că am decis să stabilim, împreună cu ei și cu îndrumătorii lor, care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa în domeniile artistice în care excelează. Acest an, am decis să înlocuim vechiul pian de la Liceul Teoretic «Nicolae Titulescu», să le oferim posibilitatea să lucreze pe un pian nou, care să îi ajute, în evoluția lor.” a declarat Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici – președinte și fondator al ASCAR.

Strategia ASCAR este de a identifica și de a sprijini, financiar și logistic, copiii și tinerii artiști talentați, programele puse în practică în județul Olt fiind implementate cu ajutorul producătorului de aluminiu ALRO.

„Rămânem consecvenți strategiei noastre, pe termen lung, de susținere a comunităților în care activăm, în sectoare precum educația, cultura sau cel social. Suntem onorați să fim parte a unor programe care vizează tocmai sprijinirea generațiilor tinere din Olt, pentru a-și atinge potențialul, pentru a studia și a deveni cei care vor pune umărul la dezvoltarea viitoare a județului nostru. Așa cum ALRO se concentrează pe dezvoltarea economică a regiunii, avem convingerea că tinerii sprijiniți de ASCAR vor avea un rol important în dezvoltarea socială și culturală”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al ALRO Slatina.

Strategia ASCAR are la bază convingerea că tinerii artiști talentați pot genera schimbări semnificative, nu doar în comunitatea artistică din România, dar și în societate, în general.

Așa cum ne-a obișnuit, Consiliul Județean este prezent acolo unde este vorba despre copii talentați. Și de această dată, Consiliul Județean Olt, prin președintele Marius Oprescu, a participat la acest eveniment, felicitând talentul celor prezenți:

„Mă bucur că sunt astăzi la un eveniment care celebrează arta. Un eveniment care sărbătorește talentul și inspirația unor copii preocupați de frumos, care excelează în muzică, dans, pictură și promovarea tradițiilor culturale ale județului nostru.

Însă cel mai mult mă bucură că scoate în lumina reflectoarelor artiști, care poate din lipsă de resurse, nu se promovează pe măsura talentului lor. Așadar, acest eveniment reușește să scrie râuri de cerneală despre munca acestor copii și a profesorilor care îi îndrumă.

Și mă mai bucură un lucru, și anume colaborarea solidă dintre Consiliul Județean Olt, ASCAR și ALRO, cu toții interesați de promovarea și susținerea acestor minunați copii, transformând un eveniment, care a început ca o idee, într-unul, care sigur va deveni tradiție.

Le mulțumesc acestor parteneri de încredere, care investesc în comunitatea locală în care au reușit să se dezvolte, sprijinind o categorie de tineri, care trebuie să muncească foarte mult ca să aibă succes.

Felicitări artiștilor și dascălilor pentru misiunea frumoasă pe care o au, aceea de a pune județul nostru în topul județelor cu rezultate deosebite și copii preocupați de artă și tradiții. Mult succes!”

Adina Gruia, directorul Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina, a vorbit celor prezenți despre dificultățile pe care le-au întâmpinat copiii din Școala de Muzică, din cauza pianelor foarte vechi, la care repetau. Acum, de acest nou pian, vor beneficia peste 60 de elevi: „Acest pian înseamnă enorm de mult, în special pentru copiii de la clasele de pian din școala noastră. Vine foarte bine acest moment în care primim pianul, pentru că se renovează și amfiteatrul, cu sprijinul Primăriei Slatina. La începutul anului școlar viitor, sala va fi spectaculoasă. De asemenea, în ultimii ani, elevii noștri de la Școala de Muzică nu au mai putut să facă audiții, pentru că pianele de scenă nu mai funcționează, sunt foarte vechi, am încercat să le reparăm, nu a fost posibil să avem calitatea necesară, pentru ca elevii să poată să învețe, nu să-și strice tehnica. În urma discuțiilor de anul trecut, cu domnul Zamfirescu, am ajuns la concluzia că premiul cel mai important pentru școala noastră este acest pian. La pian, avem peste 60 de copii, pe de altă parte, și cei care sunt înscriși la alte instrumente fac pian secundar, prin urmare, aproape toți cei 200 de elevi din școala de muzică vor beneficia de pian”.

Dragoș Sîrghie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments