AcasăDin cetateAsociația „Iubesc viața, dar nu mă uita” apelează la Primăria Slatina, pentru...

Asociația „Iubesc viața, dar nu mă uita” apelează la Primăria Slatina, pentru a pune bazele unui Centru de Îngrijiri Paliative la Slatina

Ing. Adrian Veria, împreună cu soția sa, dr. Camelia Veria, medic de familie, au pus bazele unei asociații al cărei scop este înființarea unui Centru de Îngrijiri Paliative la Slatina. Ar fi singurul centru de acest gen din județul Olt, extrem de necesar pentru seniorii noștri.

„Ideea a pornit anul trecut, când am participat la o conferință, la Brașov, susținută de Asociația HOSPICE, care are mai multe centre de îngrijiri paliative în țară și două spitale, unul în Brașov și unul în București. Ne-au prezentat acolo harta centrelor din țară și am hotărât să facem acest lucru și în Olt. Să facem un centru de îngrijiri paliative. Astfel, am înființat Asociația „IUBESC VIAȚA, DAR NU MĂ IUTA”, care are ca principal scop înființarea unui Centru de Îngrijiri Paliative la Slatina!”, spune Adrian Veria, inițiatorul acestui demers.

După ce asociația a fost înființată, soții Veria fac demersuri pentru a demara proiectul privind Centrul de Îngrijiri Paliative. Astfel „IUBESC VIAȚA, DAR NU MĂ IUTA” apelează la Primăria Slatina, pentru a intra în posesia unui teren de 977 mp, situat în Slatina, str. Eroilor nr. 41 (în spatele grădiniței), pe care să fie construit acest centru.

În sprijinul asociației au venit și pensionarii slătineni, împreună cu Ștefan Văduva, consilierul pensionarilor, care au semnat, in corpore, tabelul privind donarea terenului de către Primăria Slatina.

Prin acest centru vrem să îmbunătățim calitatea vieții atât a pacienților, cât și a familiilor acestora

Reprezentații Asociației fac apel și la slătineni, pentru a veni alături de dumnealor, în sprijinul reușitei acestui proiect important, pentru a le ușura ultimele clipe bătrânilor aflați în fază terminală.

„Prin acest centru vrem să îmbunătățim calitatea vieții atât a pacienților, cât și a familiilor acestora, pe perioada confruntării cu problemele asociate bolilor cronice incurabile, prin prevenția și ușurarea suferințelor, identificând timpuriu, evaluând și tratând impecabil durerea, precum și alte probleme de ordin fizic, psihosocial și spiritual!”, a declarat dr. Camelia Veria.

Venim și sprijinul oamenilor dar și al aparținătorilor

Despre îngrijirile paliative și despre viitorul centru de la Slatina, ne vorbește tot d-l Adrian Veria: „Ceea ce vrem noi să facem nu este un azil de bătrâni. Îngrijirile paliative se apleacă spre cei în stadiu terminal. Venim și sprijinul oamenilor dar și al aparținătorilor. Bolnavii în fază terminală, cei care doresc, bineînțeles, să fie aduși aici. Acest centru va avea 6-7 camere, cu câte două paturi, care vor îndeplini cele mai bune condiții, ca la un hotel. Va exista și o sală de socializare, pentru diverse activități. Vor fi sub permanenta supraveghere continuă a unui medic, asistente, îngrijitoare. Din echipa interdisciplinară mai fac parte un psiholog, un preot și un kinetoterapeut.

Vrem să scoatem câți mai mulți bani de la stat, pentru ca cei care vin să plătească o sumă cât mai mică. Scopul nostru este ca să ajungem ca pacientul să nu mai plătească nimic.

Tot în cadrul acestui centru vrem să înglobăm și un centru de azi. Adică aparținătorul aduce pe cel bolnav pe timpul zilei, iar seara vine și-l ia acasă”.

Vrem să-l convingem Primăria Slatina să ne doneze un teren pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative

„Următorul pas este să convingem Primăria Slatina și pe d-l primar Emil Moț să ne doneze un teren, în suprafață de 977 mp, care ne este necesar construirii Centrului de Îngrijiri Paliative. În acest sens, am pregătit o cerere foarte bine motivată, însoțită de proiectul centrului și de aproximativ 10.000 de semnături. Vreau să demonstrez că această inițiativă este în sprijinul oamenilor. Am în spatele meu oameni de toată isprava.

Dacă va fi să obținem terenul vom demara lucrarea, chit că voi apela la voluntari, chiar dacă mă apuc eu să sap. Pe viitor, vom apela și la fondurile europene, pentru a ne duce la bun sfârșit proiectul.

Slătinenii sau firmele din slatina care vor să ne ajute, o pot face prin depunerea formularelor, privind impozitul pe venit. Le cer să aibă încredere în noi, pentru că facem acest centru în sprijinul oamenilor”, a încheiat Adrian Veria!

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular