AcasăAstăzi, de ziua ta, dragă Cultură, îți doresc să ai parte de...
Array

Astăzi, de ziua ta, dragă Cultură, îți doresc să ai parte de cât mai mulți prieteni pe care să-i încânți mereu cu diversitatea ta

Deputatul PNL de Olt – Gigel Știrbu – a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu:

«15 ianuarie este o zi cu dublă semnificație pentru români. Este ziua în care s-a născut cel mai important scriitor român, Mihai Eminescu, și din 7 decembrie 2010, ziua în care celebrăm Cultura Națională.

Ziua Culturii Naționale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu reprezintă un moment special pentru toți românii în jurul valorilor naționale și un prilej de mândrie. Prin crearea cadrului instituțional, în această zi, s-a constituit un prilej de promovare a valorilor culturale, precum și de receptare a valorilor culturii naționale în contextul culturii europene.

gigel stirbu li 778Ziua culturii naționale trebuie să reprezinte un moment în care celebrăm nu numai un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în general, și a proiectelor culturale de interes național. Cultura românească trebuie sărbătorită mereu! Spiritualitatea și cultura românească trebuie să existe în fiecare zi, în inima și sufletul românilor, pentru că, în definitiv, sunt cei doi piloni ai continuității noastre de mii de ani pe aceste meleaguri. Valorile materiale și spirituale produse pe teritoriul țării noastre reprezintă, fără doar și poate, unul dintre stâlpii de rezistență ai societății în care trăim. Astăzi, de ziua ta, dragă Cultură, îți doresc să ai parte de cât mai mulți prieteni pe care să-i încânți mereu cu diversitatea ta.»

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments