AcasăInterviuAștept tot timpul criticile, observațiile și propunerile cetățenilor

Aștept tot timpul criticile, observațiile și propunerile cetățenilor

URMARE DIN NUMĂRUL TRECUT

Despre Sport și despre dezvoltarea unor baze sportive și de agrement ce se mai aude?

Dezvoltarea unor zone de agrement este o prioritate a Slatinei pentru următorul exercițiu financiar 2014-2020. Pe lângă Clubul Nautic și Bazinul de Înot, unul dintre proiectele viitoare este reabilitarea și modernizarea fostei grădini zoologice aflată în zona Strehareți. Este un proiect vechi pe care îl vom resuscita cu bani europeni. Proiectul a fost demarat cu câțiva ani în urmă, cu o finanțare ce trebuia să fie asigurată de Ministerul Mediului, care nu a reușit să își ducă planurile la bun sfârșit. Prin urmare, Primăria va prelua responsabilitatea implementării acestui proiect cu bani europeni. Ne propunem realizarea unui parc de agrement, în care vara slătinenii să se poată plimba cu barca pe lac sau să încerce frânghiile tiroliene, iar iarna să se bucure de o pârtia special amenajată pentru sănii.

prina 572 333Ce le puteți spune slătinenilor despre calitatea și prețul apei de toate zilele, de la chiuvetele lor?

Știu că este o întreagă legendă urbană aceasta cu apa la Slatina și cred că majoritatea slătinenilor au înțeles preocuparea Primăriei și a Companiei de Apă pentru investiții și pentru asigurarea unui serviciu la un preț echitabil. Prețul apei în Slatina se încadrează într-o medie pe țară, nu este nici cel mai mic, dar în niciun caz cel mai mare. Și cele mai importante sunt investițiile pe care le-am realizat atât prin extinderea rețelei, cât și prin inaugurarea stației de epurare. Prin acestea asigurăm slătinenilor un mediu mai curat și acces la un serviciu esențial pentru un oraș european.

O problemă care a bulversat opinia publică românească a fost și este cea a câinilor fără stăpân. Cum a rezolvat Slatina această problemă?

Este o problemă pe care Slatina nu a  rezolvat-o, dar care este în atenția noastră și sperăm că și în curs de rezolvare. Conform estimărilor avem 2500-3000 de câini fără stăpân Printre problemele pe care le întâmpinăm este și aducerea câinilor din alte localități în Slatina.

Până la elaborarea și intrarea în vigoare a normelor de aplicare a Legii Eutanasierii votată în acest an, am început strângerea câinilor de pe străzi în paralel cu o campanie de adopție. În luna noiembrie am reînceput adunarea câinilor fără stăpân în cadrul unui contract încheiat de Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat pe 30 de zile cu fostul concesionar al serviciului de ecarisaj. Astăzi sunt mai puțini câini în oraș. În tot acest timp, în paralel se desfășoară un proces de sterilizare a câinilor de către o organizație non-profit. Pentru ianuarie 2014, sunt planificate 500 de astfel de operațiuni cu ajutorul unor medici veterinari din Germania. Prin toate aceste demersuri, sperăm ca treptat numărul câinilor să fie considerabil redus.

Se simte cumva nevoia unei schimbări în echipa dvs., acum la început de an, având în vedere complexitatea noilor obiective și investiții, ori echipa merge înainte, în aceeași formulă?

În toată cariera mea am fost un om care a lucrat în echipă și cred că acesta este rețeta de succes. Am încercat tot timpul să îmi motivez colegii, să îi ajut să se perfecționeze. A lucra în administrația publică este o responsabilitate foarte mare și de aceea cred într-o perfecționare continuă pentru a putea fi la înălțimea așteptărilor celor pe care îi servești: cetățenii. Anul trecut, am început un program de perfecționare prin fonduri europene de care vor beneficia peste 100 de colegi și vom mai avea proiecte similare pentru a crește profesionalismul și a lucra mai bine în beneficiul slătinenilor. Din păcate însă nu vom putea compensa și deficitul de personal și aici vă dau doar exemplul creșei pe care nu o putem deschide din lipsă de personal. Perioada de criză economică și austeritatea bugetară au impus anumite reguli pentru a bloca angajările în administrație care conduc din păcate și la astfel de situații absurde. Sper ca această situație să se rezolve, iar angajările să se facă în funcție de necesități nu în baza unor formule matematice abstracte.

Pe cine ați menționa, în mod special, din echipa dvs.?

Așa cum spuneam anterior, am lucrat tot timpul în echipă, iar într-o echipă orice membru este important, este o rotiță din mecanism fără de care nu poți obține aceleași rezultate. Le mulțumesc colegilor din Consiliul Local că au fost alături de Primărie și au sprijinit inițiativele noastre. Le sunt recunoscător colegilor angajați în Primărie că au muncit pentru ca proiectele să se transforme din simple idei pe hârtie în realitate.

Care este mesajul dvs. pentru slătineni?

Le urez slătinenilor să aibă parte de un an cu multe realizări și împliniri pe toate planurile. Sper să rămână la fel de devotați proiectului nostru comun Slatina, casa noastră și să contribuie fiecare la acesta. Aștept tot timpul criticile, observațiile și propunerile lor pentru că doar prin acest parteneriat putem pune în practică acele proiecte de care are nevoie orașul nostru. Le cer să aibă răbdare, pentru că așa cum s-a văzut și în anii anteriori, realizările solide nu vin peste noapte. Eu le promit că voi avea în continuare aceeași sârguință și dedicare pentru a dezvolta acest oraș cu care să ne mândrim în continuare.

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Dar de cele ale justitiei de ce nu tii cot, o data dovedit si condamnat pt hotie, de ce ai mai candidat, nu te-ai putut abtine….sa mai furi, asa-i?!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments