Aproximativ 450 de elevi din Slatina și din localitățile învecinate s-au înscris la ateliere de creație organizate de Muzeul Județean Olt. Acestea vor avea loc în perioada 18-22 aprilie a.c., în cadrul programului școlar inițiat de Ministerul Educației Naționale „Să știi mai mult, să fii mai bun”.
S-au înscris elevi de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” Slatina, Școala Gimnazială Scornicești, Școala Gimnazială Teslui, Școala Gimnazială Oporelu și de la Școala Gimnazială Optași.
„Dată fiind și apropierea marii sărbători creștine a Sfintelor Paști, la galeria Artis, vor avea loc: atelier Quilling: Decorat lumânări de Paște; atelier pictat felicitări și sticle de Paște și atelier decorat ouă de Paște. Dorim ca elevii să fie implicați în activități care să le valorizeze talentele și preocupările extra-școlare în domeniul cultural-artistic.
În cadrul atelierelor de quilling, copiii se familiarizează cu arta rulării hârtiei și realizează diverse obiecte: felicitări și decorații pentru lumânări. Tehnica quilling reprezintă un exercițiu de concentrare, de antrenare a atenției, dar și de imaginație și dezvoltare a creativității. Participând la acest atelier, copiii au ocazia să se convingă de faptul că pot crea lucruri minunate și, în același timp, își pot dezvolta un hobby.
Participanții la atelierul de pictat felicitări și sticle de Paște, vor învăța să descopere cât mai multe nuanțe, pornind de la o culoare principală, își dezvoltă imaginația și creativitatea, folosind o gamă variată de forme și culori. În cadrul atelierului de decorat ouă, copiii se vor familiariza cu diferite tehnici, suporturi și materiale inedite de decorat ouă, vor afla când a apărut obiceiul ouălor colorate în Europa. «Călătoria» noastră se va încheia în România, unde tradiția ouălor vopsite este una foarte veche și frumoasă”, a declarat dr. Laurențiu Guțică-Florescu, director al Muzeului Județean Olt.
Durata unui atelier este de o oră, iar prețul, per participant, este de 5 lei, incluzând și materialele de lucru. La finalul atelierului, fiecare participant va pleca acasă cu obiectele realizate de el.
Nu trebuie uitați nici coordonatorii acestui proiect – muzeograf Denissa Guțică Florescu și Claudia Balaș, șef secție etnografie.
De asemenea, la sediul Muzeului Județean Olt, din str. Ana Ipătescu nr. 1, sunt programate vizite școlare, în cadrul cărora elevii vor vizita expoziția „Podoabe și veșminte”. Intrarea este gratuită.
Ionuț Dumitrescu