Fostul cinematograf „Victoria” din Slatina a fost transformat într-un imobil cu multiplă funcționalitate, unde vor putea fi găzduite atât spectacole de film, dar și de teatru, expoziții de artă sau conferințe. Acest lucru a fost posibil datorită implicării Primăriei Municipiului Slatina, care s-a implicat în atragerea de fonduri europene nerambursabile, prin implementarea unui proiect cu fonduri de la Guvernul Norvegiei, prin intermediu Ministerului Culturii. Valoarea proiectului s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, majoritatea banilor reprezentând finanțare nerambursabilă, contribuția municipalității în cadrul proiectului fiind de aproximativ 324.000 de lei.
Numit „Atelierul Intercultural Victoria”, proiectul a urmărit nu doar reabilitarea unei clădiri monument istoric, dar și valorificarea acesteia din punct de vedere arhitectural și redarea sa către publicul larg și includerea într-un circuit cultural internațional.
În urma implementării proiectului, s-au efectuat următoarele lucrări: modernizarea vechii săli de cinema și a sălilor adiacente (camera cu balcon, casa de bilete, sala de proiecție și sala de vizionare), montarea a două centrale termice pe gaz, înlocuirea instalațiilor termice, electrice și sanitare, inclusiv amenajarea curții interioare și a subsolului pt. găzduirea de expoziții etc. Sala de cinema are o capacitate de 75 de locuri la parter și 20 de locuri la balcon, accesul urmând să fie asigurat prin foaier – la parter, iar la etaj – prin hol și casa scării.
Pentru a marca finalizarea implementării proiectului, în perioada 16-20 august a.c., va fi organizată o festivitate de deschidere a „Atelierului Intercultural Victoria”. Astfel, pe parcursul a celor cinci zile, se va desfășura o expoziție de fotografie cu tema „Slatina, casa noastră”, expoziție ce se va încheia cu o tombolă. Vor mai avea loc: un spectacol de muzică lăutărească susținut de artiști de etnie rromă; workshop pe teme de cooperare internațională și multi-culturalitate și spectacol de teatru.
În ultima zi a manifestărilor, municipalitatea va organiza un bal tematic „România în perioada interbelică”, acțiune ce va debuta cu proiecția unui film mut și va continua cu o seară de dans.
La toate aceste activități vor fi invitate să participe atât persoane din țară, dar și din străinătate, printre acestea urmând să se afle și reprezentanți ai partenerului de proiect, Fundația EVRISS Ses din Islanda.
De asemenea, cetățenii care dețin fotografii realizate pe raza orașului, până în anul 1990 (în special fotografii mai vechi), ce pot arăta locuitorilor urbei de azi cum era Slatina odinioară, cum se îmbrăcau oamenii, cum se făcea comerț etc., sunt rugați să le aducă la sediul Primăriei pentru a fi prelucrate (vor fi scanate și înapoiate proprietarilor în aceeași zi). Acestea vor fi prezentate în cadrul expoziției fotografice ce va marca inaugurarea Atelierului Intercultural „Victoria”. Toate persoanele care vor aduce fotografii vor fi înscrise automat într-o Tombolă ce va fi organizată în ultima zi a manifestărilor anterior menționate, câștigătorul concursului urmând să primească drept premiu un aparat de fotografiat profesionist. În plus, câștigătorul tombolei va beneficia și de avantajul de a realiza o fotografie a Atelierului Intercultural „Victoria” ce se va regăsi pe toate materialele de promovare a obiectivului amintit.
Ionuț Dumitrescu