AcasăActualitateAtenție la coșul de fum!

Atenție la coșul de fum!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt atenționează cetățenii asupra măsurilor care trebuie luate, în sezonul rece, pentru a stopa incendiile generate de coșurile de fum defecte sau necurățate, precum și de mijloacele de încălzire improvizate sau nesupravegheate.

Se recomandă utilizarea doar centralelor termice certificate conform legii; verificarea, curățarea și repararea a coșurilor de fum de către o persoană specializată; folosirea de materialul combustibil pentru care a fost destinată soba și evitarea supraîncărcării acesteia; neaprinderea focului în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile; folosirea sobei decât cu ușița deschisă și așezarea unei tăvițe metalice în fața sobei, în dreptul ușiței; stingerea focului din sobă înainte de a părăsi locuința. De asemenea, se recomandă cetățenilor să nu utilizeze mijloace de încălzire improvizate și să supravegheze permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcțiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecție (termostat), deoarece acestea pot să nu funcționeze la parametrii prevăzuți și vor fi deconectate în cazul în care apar defecțiuni.

popmpieri 600„În primele zece luni ale acestui an, pompierii olteni au intervenit pentru stingerea a 19 incendii care au avut cauza probabilă coșul de fum defect sau necurățat. Din păcate, asemenea incendii se pot solda cu victime și pagube materiale importante. Printr-un comportament preventiv, vă salvați viața și bunurile”, a declarat plutonier Alin Băsășteanu.

Ionuț  Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments