AcasăEditorialAtunci când vorbești cu mine, tu să taci!

Atunci când vorbești cu mine, tu să taci!

Se pune întrebarea: ce a produs USL, în general, și USL Olt, în particular, după aproape un an de guvernare? Răspunsul îl găsești pe stradă, în cârciumă, acasă, la tomberoanele de gunoi, la locul de muncă și (ne)muncă – după caz –, în boscheți și aiurea: șomaj, foamete, violență, schizofrenie morală, impozite și taxe astronomice, boală, suferință și pauperizare la maxim…

Deasupra tuturor acestor „binefaceri” social-liberale stă, țanțoșă și triumfătoare, producția masivă de vorbe goale din ziarele puterii. Interesul național, promisiunile din campania electorală, redarea demnității cetățeanului, după ce Traian Băsescu și acoliții săi ne-au umilit până-n celula-mamă, minima morală pe care USL ne-a servit-o pe tavă, în furibundele și costisitoarele sale campanii electorale, toate acestea la un loc s-au dovedit a fi doar niște minciuni patentate încă din „epoca de aur” a lui Ion Iliescu și Adrian Năstase.

Dacă ne referim strict la USL Olt, nu putem să trecem cu vederea atitudinea umilă, servilă și de noncombat a liberalilor, în raport cu aroganța PSD Olt, fenomen nemaiîntâlnit de la Revoluție încoace… Nu putem să nu constatăm faptul că Partidul Conservator există doar pe hârtie și, mai ales, nu putem trece indiferenți peste trista realitate care ne arată că Opoziția din Olt este ținută în lesă de însuși partidul unic – PSD.

Întrebarea e: dacă PSD Olt nu are cu cine să se bată, atunci de ce și în fața cui trebuie să-și mai arate mușchii și să facă aceste demonstrații megalomanice de forță, atât prin presă, cât și cu ocazia conferințelor pentru alegeri, unde candidații unici se bat cu ei înșiși, pentru a fi aleși, ca pe vremuri, cu unanimitate de voturi?

Deci, cui vrea PSD să arate că este cel mai tare din parcare? Poporului, care l-a votat, fără să crâcnească, și care nu înțelege, în ruptul capului, de ce o duce și mai prost decât o ducea pe vremea lui Boc. Și, probabil, puținilor ziariști care n-au avut „inteligența” să se orienteze balistic (așa cum spunea dr. Țoncu, pe vremuri), aceștia încercând timid să se ferească de acest parkinson spiritual, de această incurabilă maladie care s-a abătut peste presa din Olt, după ce PDL s-a înfrățit cu PSD.

După părerea noastră umilă, această putere necontrolabilă, instaurată la nivelul județului nostru, precum și surplusul de  oameni de nimic din PSD Olt, veniți de  pretutindeni, dăunează grav sănătății acestui partid și afectează flagrant spiritul de pluripartitism la care noi am visat atâta amar de vreme. PSD Olt a devenit un mamut cu picioare de lut, care stă gata-gata să se prăbușească sub greutatea, fără precedent, a clientelei sale politice, care – iată! – este de-o rapacitate ieșită din comun.

Ca și pe vremea lui Ceaușescu, după 23 de ani de democrație originală, în județul Olt, se poate vorbi despre psihologia stăpânului absolut și despre psihologia supusului absolut… La Olt, trăim într-un sistem în care nu există decât o singură părere, un singur candidat, o singură voce și o singură voință. Acest sistem se bazează pe principiul: „Atunci când vorbești cu mine, tu să taci!”

Poate că nu e prea târziu ca auto-președinții acestui partid (periculos de puternic și de nereformat) să coboare din turnurile lor de fildeș și să vadă… realitatea. Nu e vorba de Realitatea TV, fiindcă acolo, ca și pe la noi, există câte-o marionetă jurnalistică (vezi, Silviu Mănăstire!), care spune și el ce are în Căpușă. Pardon,  în… Gușă, dar care se oprește întotdeauna acolo unde are ordin să se oprească!

Dumitru Sârghie


9 COMENTARII

 1. Carcotesti inutil gorocila,Sarghie este singurul care mai zice ceva…Restul sug pula analfabetilor si hotilor

  • Asa face si dihorul.Un sfat, nu mai posta tot ce-ti vine-n gura,sunt tigan ,dar imi place igiena.Esti si matale cult nea Gill,rad analfabetii astia.

 2. Si cum as fi putut eu sa-i ajut pe acei ziaristi care scriau despre nedreptati,si care sunt ei?Cat despre bani sa arunce ala primul cu piatra si sa spuna de unde primea stipendii,atunci cand scria despre nedreptati savarsite de stanga sau de dreapta…E usor sa acuzi pe cineva,fara sa ai dovezi concrete…Nu ma cred nici erou,dar nici nu vreau sa fac cantarea Romaniei,chit ca am facut si eu anumite compromisuri ,pe care,spre deosebire de toti lingaii de presa,le-am recunoscut public

  • Si eu recunosc ca am fost si sluga si lichea,dar nimeni nu ma iarta.De ce?

 3. lasă Mitică că nu ai tinut nici tu la oamenii care scriau cu varf şi indesat despre nedreptăţile celor de la putere fie de drepata fie de stanga şi ai acceptat să le dai cu sutul.Am vorbit recent cu unul dintree ei care numai apare in ziar.Astăzi te consideri că tu esti cel care propovăduieşti dreptatea. Insă nu stim dacă acum mai marii politici te-au lăsat fără parale sau ai răbufnit tu,aşa , de dorul dreptăţii şi te-ai pocăit. Dumnezeu să-ţi dea gândul cel bun!

 4. O descriere aproape exacta a ceeace se intampla in acest judet bolsevic,in care niste analfabeti conduc discretionar.Alti ziaristi nu au curaj sa scrie asa ceva

 5. cand liberalii de Olt vopr avea oameni care să nu facă afaceri din banul public si să dea la o parte pe cei care numai au decât interese personale atunci vom cvonsidera că la Olt există un PNL traditional care să servească interesele poporului si să-şi amintească de mortii din inchisorile comuniste.Jos Conducerea PNL OLt!

 6. Mai bine sarac cu duhul decat escroc si analfabet pesedist ,asa cum e Marius Oprescu

 7. Nea’ Mitica!… Procentul de schizofrenie la poporul asta cretin este de unu la trei!…. Matale esti cel ales. 🙂 Fii fericit ca ti-a pus Dzeu mana-n cap. Fericiti cei saraci cu duhul caci a lor este imparatia! 🙂

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments