AcasăEditorialAvem convingerea că Florin Barbu, candidat la Camera Deputaților, n-a uitat că...

Avem convingerea că Florin Barbu, candidat la Camera Deputaților, n-a uitat că „o funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei”!

Ca jurnalist provincial, m-am ferit cât am putut de mania presei noastre mioritice, aceea a generalizărilor. Adică de a scrie că toți pesediștii sunt tâlhari și analfabeți, precum Dragnea și Viorica, sau că toți liberalii sunt șuți și impostori, aidoma lui Bogdan Olteanu și, respectiv, farseurii Raluca Turcan și Laurențiu Baranga. Găsești secături, dar și oameni de bine, în toate partidele noastre de la Nord de Dunăre, acel  „om de bine care iubește și lucrează numai din iubire față de legile patriei sale.”, așa cum spunea Montesquieu, în celebra sa operă „L’esprit de lois”. Faptul că am reușit echilibrul jurnalistic se oglindește în înjurăturile pe care le primesc zilnic din partea liberalilor, atunci când elogiez un pesedist, dar și în înjurăturile și avertismentele pe care le primesc de la pesediști, atunci când scriu „frumos” de un liberal. Mai mult, unii pesediști îmi strigă să aleg de partea cui sunt.  Vă imaginați că, la vârsta și la experiența mea, nu-i bag în seamă prea tare nici pe unii, nici pe ceilalți. Încerc să descopăr „omul de bine”, de oriunde ar fi, roșu sau galben, fapt care, recunosc, nu mă scutește de a mă înșela uneori.

Astăzi, îmi permit să-l iau „în peniță” pe Florin Barbu, director al Olt Eco, fost director al Direcției Economice Slatina și fost director general ANIF, actualmente candidat PSD, pentru Camera Deputaților, alături de Marius Iancu, Cătălin Grecu și Adrian Chesnoiu.

În urmă cu vreo șase ani, din poziția sa de director al Direcției Economice Slatina, foarte tânărul pe atunci Florin Barbu declara pentru Linia Întâi:

„Singurele criterii de bază pentru ascensiunea profesională a oricărui om sunt meseria și pregătirea permanentă. Nu poți practica o meserie în cadrul acestei Direcții doar pe baza unui carnet de partid. Trebuie să știi să citești și să aplici legile și actualizările Codului Fiscal, legi pe care trebuie să le înțelegi și să le aplici corect. Cred că știți că o funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei. Sunt funcționar public și nu am voie să fac politică. În orice instituție, oriunde în lumea asta, oricât de pregătit ai fi, nu poți să le știi pe toate. Întotdeauna vor exista câțiva oameni mai pregătiți din punct de vedere profesional. Nu am nicio temere, atunci când se va schimba puterea politică, fiindcă sunt pregătit profesional să lucrez în orice altă instituție, în care se cere meseria mea!”

Ne place să credem că Florin Barbu și-a păstrat această credință și după ce a lucrat la cele mai înalte niveluri guvernamentale și și-o va păstra și când va ocupa un fotoliu în Camera Deputaților. E adevărat că trebuie să-și servească politic partidul care l-a pus pe listă, fapt pe care el l-a îndeplinit, cu vârf și îndesat, la nivelul județului Olt, fiind coordonatorul alegerilor locale pe Colegiul 3, unde a câștigat 22 de primării din exact 22 de candidaturi. Nu e la îndemâna oricui, nu-i așa? În Parlament, Florin Barbu știe că trebuie să lucreze pentru interesul general al țării, așa cum a lucrat la Direcția Economică Slatina, pentru interesul comun al slătinenilor. Acest deziderat reiese și din declarația pe care a făcut-o cu ocazia depunerii candidaturii de parlamentar la Biroul Județean Electoral Olt:

„Ziua de 22 octombrie 2020 este cea mai importantă, din viața mea politică și administrativă.

Pentru că este vorba despre o viață întreagă pe care mi-am dedicat-o politicii și administrației – 10 ani în administrația locală ca director al Direcției Economice, din cadrul Primăriei Slatina și 6 ani în administrația centrală, ca director general ANIF.

Vreau să mulțumesc conducerii PSD Olt, președintelui Marius Oprescu și secretarului general al PSD Paul Stănescu, tuturor primarilor din județul Olt și, în mod special, prietenilor mei din Colegiul 3, unde sunt responsabil, familiei și prietenilor pentru susținere și înțelegere.

Voi fi un sprijin permanent pentru primarii olteni și îi voi ajuta în toate proiectele pe care le fac în localitățile lor, iar problemele pe care le întâmpină în administrația locală, problemele economice și sociale ale locuitorilor își vor găsi rezolvarea în actele normative pe care le voi iniția și le voi susține în Parlament, alături de colegii mei, parlamentari de Olt.

Am demonstrat, în perioada în care am fost director general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, că, fără un pachet legislativ bun, nu puteam vorbi, azi, de un sistem de irigații funcțional în România, de apă gratuită sau de susținerea fermierilor.

De aceea, angajamentul meu pentru oltenii care îmi vor acorda votul de încredere este că voi reprezenta și apăra interesele Oltului și ale oltenilor în Parlamentul României pentru că familia, Slatina și Oltul sunt pe primul loc în sufletul meu!”

Așadar, domnule Florin Barbu, nu uitați ce ați spus cândva: „O funcție politică e ca un drum pe marginea prăpastiei!”

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments