AcasăPoliticaBĂDICI FĂNEL ȘI FLOREA CÎRSTEA REPREZINTĂ COLOANA VERTEBRALĂ A USR OLT!

BĂDICI FĂNEL ȘI FLOREA CÎRSTEA REPREZINTĂ COLOANA VERTEBRALĂ A USR OLT!

Recent, într-un editorial din Linia Întâi, vorbeam despre Dreptate și Adevăr, mai degrabă despre lipsa Dreptății și Adevărului din „țara noastră bună, populară și română”, cum ar spune celebrul anticomunist Paul Goma. Dreptatea zice să nu-i faci rău aproapelui tău, să nu ucizi, să nu rănești, să nu bați, să nu furi averea altuia, să nu răpești onoarea confraților tăi, iar dacă ești politician, să întărești independența și autoritatea instituțiilor statului, să nu slăbești încrederea în legalitate, adevăr și dreptate, să respecți dreptul sacrosanct la proprietate și să iei partea celor mulți, anonimi, cinstiți și nevoiași, care, prin munca lor, țin țara aceasta pe umeri…

Se pare că pentru aceste principii minimale s-a născut Uniunea Salvați România, un partid care a intrat furtunos în viața noastră politică, alimentând speranțele de schimbare a politicii nefaste post-decembriste. Succesele useriștilor în orașele civilizate ale acestei țări s-au răsfrânt și în județul Olt, acest partid obținând la alegerile europarlamentare și prezidențiale rezultate promițătoare. Din păcate, dihotomia existentă în partid, atât la Centru cât și în teritoriu, precum și neclarificarea ideologiei acestei formațiuni de tip european, au făcut, în ultimul timp, ca motoarele să-și încetinească turația, USR, la Olt, rămânând la stadiul de speranță.

Din galeria celor care susțin plenar, la Olt, acest partid, se desprind lămuritor, președintele județean Bădici Fănel și președintele USR Brebeni, Cîrstea Florea, ambii așezați, prin vot democratic, pe locurile întâi pe listele candidaților la Camera Deputaților și, respectiv, la Senat.

Tânărul Fănel Bădici este un economist de 34 de ani care face performanță în echipa de management a unui grup de firme cu capital românesc. A intrat în politică, în USR, după alegerile parlamentare din 2016 și vrea să-și folosească experiența acumulată în mediul privat, pentru a pune umărul, alături de o echipă de viitor, tânără și performantă, la proiectul de modernizare a României. A fost ales de USR Olt să deschidă lista pentru Camera Deputaților, pentru că își dorește să schimbe fundamental felul în care se face acum politică. Crede cu tărie că cea mai mare problemă pe care o are acum România este corupția generalizată în politică și în administrație. El consideră că starea actuală trebuie să ia sfârșit, iar politicienii, oricare ar fi ei, trebuie să aibă spirit de sacrificiu, pentru a înlătura dezastrul moral și economic, în care se află România, dezastru la care s-a ajuns prin călcarea și discreditarea legilor de către PSD și partidele sale satelite, dar și de către așa-zisa dreaptă liberală care, nu de puține ori a făcut blat cu PSD. „ USR Olt, ca întregul USR, trebuie să se organizeze temeinic și să lămurească poporul asupra necesității unor reforme radicale în justiție și economie, precum și asupra programelor de viitor necesare acestei țări, care trebuie înălțată și însănătoșită moral.” ,  a declarat pentru Linia Întâi Bădici Fănel. Alături de Bădici Fănel, dar și de alți câțiva tineri bine pregătiți moral și profesional, Cîrstea Florea reprezintă un pilon important al USR Olt.

Cîrstea Florea, cel care a obținut un rezultat foarte bun, în tentativa sa de a ocupa scaunul de primar al Primăriei Brebeni, și-a dovedit atașamentul față de ideile înnoitoare cu care s-a lansat USR în piața publică, domnia sa fiind gata-gata să-l învingă pe primarul PSD în funcție. Modul civilizat, prin care Cîrstea Florea și-a construit campania electorală, ideile sale novatoare, spiritul său justițiar, popularitatea pe care și-a fundamentat-o ca polițist la nivelul județului Olt, pregătirea sa intelectuală și morală, toate acestea au făcut din domnia sa un lider politic autentic, pentru viitorul apropiat. De remarcat că meritocrația și spiritul democratic funcționează din plin la USR Olt, având în vedere faptul că, deși Cîrstea Florin, nu are vreo funcție politică la nivel județean, colegii săi l-au desemnat primul pe lista de candidați la Senatul României.

Recent, Cîrstea Florea a depus Jurământul pentru funcția de consilier local al comunei Brebeni, domnia sa reiterând angajamentele din campania electorală, cu sloganurile aferente: „Am promis. Am făcut!”, „Aproape de oameni și pentru oameni!”, „Ce-am promis, voi face!”

Trei obiective fundamentale are în vedere Cîrstea Florea, în momentul în care va ajunge în Senatul României: Reforma în Sănătate, Siguranța cetățeanului și Reorganizarea Ministerului de Interne… Iată ce a declarat domnia sa cu privire la reforma în Sănătate:

«Dacă ai fost vreodată bolnav sau ai pe cineva drag sub tratament, știi pe pielea ta că România se confruntă atât cu lipsa medicamentelor esențiale, cât și cu întârzieri considerabile în accesul la tratamente de ultimă generație. Totul se întâmplă din cauza birocrației și a constrângerilor bugetare.

Pentru a nu-i mai lăsa pe români fără medicamentele de care depinde sănătatea sau chiar viața lor, vom întocmi o listă cu medicamente care să fie mereu disponibile. Adică să terminăm cu „nu se mai găsește nicăieri”, și să nu mai trebuiască deloc „liste de așteptare”.

Vom revizui politica de preț a medicamentelor și vom relua achizițiile centralizate la nivel național. De asemenea, plănuim să legiferam limitarea așa-numitului „export paralel” de medicamente și să descurajăm toate practicile din sistem care duc la lipsa medicamentelor din spitale și farmacii.

Garantăm accesul românilor, în regim 100% compensat, la medicamentele esențiale de pe lista Organizației Mondiale a Sănătății.

#AngajamenteleUSRPLUS #Romaniefarahotie»

 

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments