AcasăBreviar parlamentarBalșul va avea sistem inteligent de semaforizare datorită insistențelor senatorului Siminica Mirea

Balșul va avea sistem inteligent de semaforizare datorită insistențelor senatorului Siminica Mirea

Recent, Siminica Mirea – senator PSD de Olt – a primit răspuns din partea ministrului Transporturilor, cu referire la insistențele sale pentru introducerea unui sistem inteligent de semaforizare în orașul Balș. Senatorul de Olt a primit asigurarea că acest sistem va avea termen de finalizare în luna august a acestui an.

„Cred că a devenit de notorietate, la nivel național, situația traficului rutier din orașul Balș, județul Olt, tranzitat, zilnic, de peste 30.000 de autovehicule, care folosesc DN65 (DE574), pe ruta Slatina-Craiova. Situația, în zonă, devine alarmantă, pe zi ce trece, timpii de așteptare cresc anormal, iar dacă acum un an, tranzitarea Balșului se făcea, în vârf de sarcină, în interval de o jumătate de oră, acum, o zi norocoasă, la aceleași valori de trafic, un timp de așteptare de peste o oră.

siminica parlament li 759Consider că amplasarea unui sistem de semaforizare, fie și cu caracter temporar, în puncte de blocaj, chiar provizoriu, până la realizarea Drumului Expres, este o decizie ce trebuie luată URGENT, astfel, nu puteți dovedi responsabilitate și respect față de participanții la trafic, plătitori de impozite și taxe, în mod direct și indirect, către CNAIR și statul român. Alocarea resursei financiare necesare nu implică costuri exagerate și nu generează cheltuieli mai mari decât bugetul acestei investiții.

Raportat la situația prezentată mai sus, vă adresez următoarea întrebare: Când veți dispune decidenților din CNAIR realizarea unui sistem de semaforizare, pe zona de drum aferentă DN65 (DE574) orașul Balș, pentru a debloca cel mai aglomerat drum din România?”, a spus Siminica Mirea, în ședința Senatului din data de 1 aprilie a.c..

Răspunsul lui Răzvan Cuc, ministrului Transporturilor, a venit 21 de zile mai târziu, cu promisiunea că decongestionarea traficului din Balș se va realiza prin introducerea unui sistem de semaforizare inteligent:

„În vederea fluidizării traficului rutier și sporirea siguranței rutiere, DRDP Craiova ar în derulare un contract de lucrări pentru execuția unui sistem inteligent de semaforizare la intersecțiile și trecerile de pietoni de pe DN65, pe raza localității Balș, contract la care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, în data de 20 noiembrie 2018. Lucrările la sistemul de semaforizare de pe DN65, pe raza orașului Balș sunt în desfășurare și au ca termen estimat de finalizare luna august 2019.

Vă mulțumim pentru interesul exprimat și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a răspunde solicitărilor dumneavoastră”.

Ionuț DUMITRESCU

1 COMENTARIU

  1. Trebuia facut de mult dar cine sa faca?Eu am impresia ca aia de la Bals (din primarie) sunt vai mama lor.
    Cateva semafoare e lucru de lauda?
    Tipic PSD-ist.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments